„Predator (szereplő)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
a (helyesírási és mondattani hibák javítása)
Nincs szerkesztési összefoglaló
A ''Predator''t eredetileg hosszú nyakkal, kutyához hasonló fejjel és egyetlen szemmel tervezték meg. Ezt elvetették, mivel a terv nem illett a dzsungelbéli helyszínekhez. Majd Richard Edlund teremtménykészítő stúdiójában megalkották az eredeti ''Predator''t, ez Stan Winstonnak 8 hónapjába telt.
 
Eredetileg Jean-Claude Van Damme lett volna az első Predator, akinek harcművészeti képességeit felhasználva egy Ninja-Predatort kellett volna alakítania. Azonban összehasonlították a remek testfelépítésű Schwarzeneggert, Jesse Venturát és [[Carl Weathers]]-t Van Damme-mal és elvetették az ötletet. Jesse Ventura az önéletrajzi könyvében azt is elmesélte, hogy Van Damme szándékosan megsebesített egy kaszkadőrt forgatás közben. Végül Van Damme-ot leváltották és helyére Kevin Peter Hall-t szervezték be, aki nemcsak színész, hanem pantomimművész is volt, őt a két métert is meghaladó testmagassága ideálissá tette a szerepre (később ismét munkát kapott a ''Ragadozó 2''-ben).A ''ragadozó 3''-ban Mark Dacascos és Jurgen Prochnow játszik.
 
Az ''[[Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen]]'' c. filmben [[Ian Whyte]], egy walesi színész alakított két ''Predator''t is, „Scar”-t és „Celtic”-et. Később Whyte visszatért az ''[[Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2]]'' című filmben, mint „Wolf”.
 
Az első Ragadozó film mára kultusz lett, a második erősen közepes a harmadik jó lett. Azóta képregények, játékfigurák, számítógépes játékok, könyvek jelentek meg a szörnyről.
A 90-es évek elején a összeboronálták egy képregény erejére a még nála is népszerűbb, a Ragadozónál 10 évvel idősebb Aliennel. A játékok és a képregények hatalmas sikerének köszönhetően már a filmet is tervezték. Eredetileg a két szörnyvadász, a Predator főszereplője Dutch Schaffer([[Arnold Schwarzenegger]]) és az Alienből jól ismert Ripley([[Signourey Weaver]]) játszotta volna a főszerepet. Végül ez csődöt mondott, mivel mindkét színész koros volt.
2004-re végül kijött Paul Anderson([[A Kaptár|Kaptár]]) rendezésével az Alien vs Predator. A film a hatalmas várakozás ellenére bukás lett és elkezdődött a két kultuszfilm szobrának ledöntése. 2007-ben megmentőként nevezték a Strause testvéreket, 2007 Karácsonyára jött az Aliens vs Predator Rekviem. Ez a film még nagyobb bukás lett a kritikusok teljesen lehúzták, nem lett több mint egy tinihorror.
Névtelen felhasználó

Navigációs menü