„Lando Calrissian” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
WP:FELÉP szerinti fejezet cím, egyéb apróság AWB
a (higyjen → higgyen)
a (WP:FELÉP szerinti fejezet cím, egyéb apróság AWB)
Amikor eladott egy hajórakomány életkristályt (ami a Rafa rendszerből származott), egy vagyont kapott érte, amit használt hajókba fektetett a Nar Shaddaa-n. Ez a befektetése azonban nagyrészt megsemmisült, amikor a helyi csempészek egy birodalmi támadással szemben védekeztek.
 
Calrissian és Vuffi Raa visszatértek a Központba, ahol 20 millió kreditet nyertek egy fűszerszállítmányon, azonban ezt elvesztették Dea Renthal kalózkirálynő miatt. A Központba való harmadik visszatérése során az oswaftoknak segített megvédni az otthonaikat egy invázióval szemben, ezért cserébe egy halom értékes kristályt kapott, azonban közben elvesztette Vuffi Raa-t, aki visszatért az otthonába, az Ismeretlen Régiókba, a kristályokon szerzett profitot pedig elvesztette egy berubium bányába való befektetésen, mert az értéktelennek bizonyult.
 
Pénz hiányában arra vetemedett, hogy ellopott egy értékes rakományt Nandreeson-tól, a glottalphib bűnfejedelemtől, aki emiatt halálos ítéletet mondott ki rá, ha valaha visszatér a „Smuggler's Run”-ra. Calrissian ekkor nagy reményeket fűzött a ''sabacc'' bajnoksághoz, amit a [[Bespin]] légkörében lebegő [[Felhőváros]]ban tartottak. Azonban ebben a játékban „a második legjobb” annyit jelent, mint „vesztes”. Han Solo nyerte a játékokat és vele a ''Millennium Falcon''-t.
 
Calrissian kétségbeesésében végrehajtott néhány szélhámosságot, amik sikeresnek bizonyultak - ezek között volt egy birodalmi kormányzó becsapása a Pesmenben IV-en, újból belefutott Boba Fettbe ''A Birodalom királynője'' fedélzetén, de sikerült elkerülnie. A ''Sólyom'' helyett egy új hajót szerzett, az új és karcsú ''Kobrá''-t, és nem sokkal a Yavini csata előtt részt vett egy huttok által támogatott támadásban az Ylesia ellen. De a csempészek, akik az életüket tették kockára a támadásban, cserébe nem kaptak semmit. Ahogy a többiek, Calrissian is abban a hiszemben volt, hogy Han Solo felültette őket. Ő és Solo haraggal váltak el, és a Yavini Vassilika nevű értékes szobor megszerzése során is szembekerültek egymással. Ezek után három évig nem látták egymást.
 
A Yavini csata után öt hónappal Lando Calrissian újból híressé vált, mint háborús hős. Ezúttal egy jó hangulatú támadásban vett részt kalózok ellen (ezt később Taanabi csata néven emlegették). Üzleti érdekeltségeit is megpróbálta szélesíteni, amikor befektetett egy ''Hologram Fun World'' nevű vidámparkba.
 
Ahogy annak idején Barpotomous Drebble tette annak idején, Calrissian beszállt egy ''sabacc'' játékba Felhőváros bárójával, Dominic Raynorral szemben. Calrissian feltette a játékra a ''Kobra'' nevű hajóját, de ez nem volt elég, hogy fedezze a tétet. Ekkor egy névtelen adakozó 5 millió kreditet bocsátott a rendelkezésére, és amikor kiteregette a kártyáit, ő volt Felhőváros új tulajdonosa. Calrissian hamarosan rájött, hogy a „névtelen adakozó” több ezer ugnaught munkás volt, akik a város kiborg összekötőjén, Loboton keresztül juttatták el a pénzt hozzá, amit azért szedtek össze, hogy Raynor kiessen a hatalomból.
Calrissian ezután két évig szoros kapcsolatban dolgozott együtt Lobottal. Közben el kellett hárítania egy fejvadászt, akit Raynor azzal küldött a nyakára, hogy ölje meg, továbbá meg kellett állítania egy megvadult EV-9D9 droidot, mielőtt az megsemmisítette volna a város automata lakosságát. Vásárolt egy második hajót, a ''Szerencsés hölgy''-et.
 
Lando büszke volt rá, hogy egy kis kolóniát irányít, ami mindentől távol van. A kolónia a Bányászcéh szemében csak egy apró bosszúság, és mindez láthatatlan a Birodalom előtt. Felhőváros lakói közül sokan azért jöttek ide valamikor, mert a Birodalmi Erők elől menekültek, és itt védelmet kaptak.
 
Amikor [[Darth Vader]] és Boba Fett megérkeztek a [[Bespin]] bolygóhoz, Calrissian a kisebbik rosszat választotta, és feláldozta Han Solót és csapatát azért, hogy a lakosságot megmentse. Amikor azonban rájött, hogy mit tettek Solóval, mindent elkövetett azért, hogy visszaszerezze a barátját.
A koréliai felkelés során a Rafa rendszerben szerzett tapasztalataira támaszkodva felfedte a Centerpoint Station rejtélyét.
 
Elkezdett feleséget keresni magának, ami azzal végződött, hogy találkozott Tendra Risanttal a Sacorriáról.
 
Az ezt követő években, amikor békeszerződés jött létre az Új Köztársaság és a Birodalom között, Calrissian elvette feleségül Tendrát, és belekezdett egy bányászkolónia létrehozásába a [[Yavin]] légkörében, amit ''GemDiver Station''-nek nevezett (ami kb. "drágakő után búvárkodó állomás"-t jelent). A ''GemDiver''-ből befolyó pénz lehetővé tette, hogy megnyissa a ''SkyCenter Galleria''-t a Bespin fölött. Ezt később hatalmas profittal továbbadta, amiből érdekeltséget vásárolt két Külső Peremi világban, ezek egyike a lakott Dubrillion, a másik a nyersanyagban gazdag Destrillion volt. Ezek a vállalkozások jól működtek a [[Yuuzhan Vong invázió]]ig, akik megtámadták a galaxist. Lando Han Solo és Csubakka segítségét kérte, hogy siessenek a Sernpidalhoz. Itt Csubakka meghalt, amikor a Yuuzhan Vongok egy holdat rázuhantattak a bolygóra. Nem sokkal ezek után a Dubrillion az ellenség kezére került.
* Daniel Wallace (illusztrációk: Michael Sutfin): ''Star Wars: The New Essential Guide to Characters'', Ballantine Books, New York, Del Rey kiadó, 2002
 
== További információk ==
==Külső hivatkozások==
* [http://www.starwars.com/databank/character/landocalrissian/ Hivatalos oldala]
* [http://www.starwars.com/databank/character/niennunb/ Nien Nunb]
324 422

szerkesztés

Navigációs menü