„Térkép” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
* '''[[Turizmus|Turistatérkép]]'''
Olyan közvetlen tájékozódást szolgáló közepes méretarányú térkép, amelyről a különböző módon folytatott (gyalogos, [[kerékpár]]os, [[sí]]talp) túrázás szempontjából fontos terepi tájékoztató jelzések közvetlenül leolvashatók.
 
* '''[[Vízisport-térkép]]'''
Olyan közvetlen tájékozódást szolgáló közepes méretarányú térkép, amely az álló- és folyóvizeket, mint közlekedésre és sportolásra alkalmas közeget felületként ábrázolja, a közlekedést és a sportolást segítő adatok kiemelt feltüntetésével.
 
* '''[[Várostérkép]]'''
 
* '''[[Autótérkép]] ([[autóstérkép]])'''
Olyan közvetlen tájékozódást szolgáló térképtípus, amelynek segítségével két objektum közötti, autóval járható, legrövidebb közút, az útminőség figyelembe vételével leolvasható.
 
* '''Általános [[földrajz]]i térkép'''
Olyan közepes és kisméretarányúkis méretarányú térképek, amelyek egy adott terület mind természeti, mind társadalmi eredetű jellemzőit mutatják be, a méretarány adta lehetőségek legteljesebb kihasználásával. E térképtípusokon a természeti és a társadalmi eredetű részletek egyensúlyban vannak egymással.
 
* '''[[Közigazgatás|Igazgatási]] térkép'''
Olyan közepes vagy kis méretarányú térképek, amelyek a társadalom által létrehozott különböző jellegű igazgatási egységeket, azok határait és szintjeit, valamint a igazgatási funkciókkal ellátott objektumokat ábrázolják.
 
* '''[[Közlekedéstudomány|Közlekedési]] térkép'''
Olyan, bármilyen méretarányú térképek, amelyek a megfelelő közlekedési tematika (út, vasút, tömegközlekedés) jellemzőit ábrázolják valamilyen szempont szerinti bemutatásban. A közlekedési térképek egy olyan összefoglaló térképcsoport, amelyen belül specifikusan válnak el a különböző közlekedési tematikát nagy részletességgel bemutató altípusok.
 
* '''[[Történelem|Történelmi]] térkép'''

Navigációs menü