„Kálmán Imre Múzeum (Siófok)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
A múzeum állandó kiállítása a szülőház földszinti részén sok értékes tárgyat mutat be a művész hagyatékából, köztük a zongoráját is. A kiállítótermekben a világhírű operettekből hallhatunk részleteket a látogatás közben.
 
A zeneszerző özvegye, Vera Kálmán és gyermekei, Yvonne és Charles 1991 augusztusában a múzeumnak adományoztákadományoztak a bécsi Hofburgban akkor kiállított családi emlékek közül számosatnéhány fontos darabot, köztük E. D. Minazzoli párizsi szobrászművész Kálmán Imréről készült mellszobrát, a művész kezeinek gipszmásolatát, a zeneszerző magas osztrák kitüntetését[[kitüntetés]]ét.
 
A múzeumnak sok külföldi látogatója is van, a 2010-es években már számos orosz turista is felkeresi azt. A művész felmenői között a pétervári cári udvar egyik udvarhölgye is megtalálható. Kálmán Imre operettjei a kommunizmus ideje alatt is mindvégig nagy népszerűséget élveztek a Szovjetunióban. Nemrégiben egy japán televízió forgatócsoportja is megörökítette az emlékházat egy Kálmán Imréről szóló műsor számára.

Navigációs menü