„Yorki Margit angol királyi hercegnő” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Addbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: 1 interwiki link migrálva a Wikidata d:q1466210 adatába
31. sor: 31. sor:


==Élete==
==Élete==
Yorki Margit hercegnő kevesebb mint egy évet élt. A királyi pár ötödik gyermekeként, negyedik lányaként született. Három nővére - Erzsébet, Mária, Cecília - és egy bátyja, a későbbi [[V. Eduárd angol király|V. Eduárd]] volt. A kislány, valószínűleg valamilyen betegségben, 1472. december 11-én meghalt. A [[Westminster apátság]]ban temették el.
Yorki Margit hercegnő kevesebb mint egy évet élt. A királyi pár ötödik gyermekeként, negyedik lányaként született. Három nővére - Erzsébet, Mária, Cecília - és egy bátyja, a későbbi [[V. Eduárd angol király|V. Eduárd]] volt. A kislány, valószínűleg valamilyen betegségben, 1472. december 11-én meghalt. A [[Westminster apátság|Westminsteri apátság]]ban temették el.


{{DEFAULTSORT:Margit Yorki}}
{{DEFAULTSORT:Margit Yorki}}

A lap 2013. október 13., 10:04-kori változata

Margit
Yorki hercegnő
Életrajzi adatok
UralkodóházYork-ház
Született1472. április 10.
Windsor
Elhunyt1472. december 11.
NyughelyeWestminster apátság
ÉdesapjaIV. Eduárd angol király
ÉdesanyjaWoodville Erzsébet
Testvére(i)
SablonWikidataSegítség

Yorki Margit hercegnő (Windsor, 1472. április 10. - 1472. december 11.) IV. Eduárd angol király és Woodville Erzsébet gyermeke volt.

Élete

Yorki Margit hercegnő kevesebb mint egy évet élt. A királyi pár ötödik gyermekeként, negyedik lányaként született. Három nővére - Erzsébet, Mária, Cecília - és egy bátyja, a későbbi V. Eduárd volt. A kislány, valószínűleg valamilyen betegségben, 1472. december 11-én meghalt. A Westminsteri apátságban temették el.