„Battlefield (sorozat)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A ''[[Battlefield 3]]'' bejelentésére 2009-ben került sor, egy évvel később pedig megerősítették, hogy a 2010-ben megjelenő ''Medal of Honor'' Limited Edition kiadását megvásárlók korábban juthatnak be a bétatesztbe.<ref>{{cite web|url=http://g4tv.com/thefeed/blog/post/696413/Electronic-Arts-Confirms-Battlefield-3-In-Development.html|title=Electronic Arts megerősíti a Battlefield 3 fejlesztését|author=Patrick Klepek|date=2009-06-10|publisher=[[G4 (TV csatorna)|G4TV]]|accessdate=2011-09-20}}</ref><ref>{{cite web|url=http://uk.pc.ign.com/articles/993/993660p1.html|title=A kiadó megerősítette: fejlesztés alatt áll a Battlefield 3|last=Reilly|first=Jim|date=2009-06-10|publisher=IGN|accessdate=2011-09-20}}</ref> A nyilvános bétateszt szeptember 29-én vette kezdetét és a játékosoknak két hét állt a rendelkezésére, hogy kipróbálják a játék [[Többjátékos videojáték|többjátékos]] módját. A ''[[Battlefield 3]]'' megjelenésével a Bad Company sorozat előttről ismerős elemek is visszatérnek, mint például a sugárhajtású [[vadászrepülőgép]]ek, a 64 játékosra szabott pályák (Konzolokon ez a szám maximum 24 lehet.) vagy a fekvés lehetősége. A játék PC-s változata Magyarországon hivatalosan 2011. október 28-tól elérhető, használatához az [[Electronic Arts]] [[Origin (digitális disztribúciós platform)|Origin]] nevezetű kliensprogramja szükséges, illetve a játék [[webböngésző|böngésző]]ből indítható el a Battlelog nevű funkció segítségével.
 
2012-ben bejelentették a Battlefield 4 érkezését, idén márciusban megerősítették, és kiadták az első videókat. A játék a Frosbite motor 3.0 verziójával fog futni, ami végre kijavítja a fizikai bugokat, hihetetlenül szép grafikát ígér, de a gépigénye ugyanakkora maradt, mint az elődé (pontosabban a minimális gépigény). A ''Medal of Honor: Warfighter'' Limited Edition előrendelői - akárcsak a Battlefield 3-nál - hamarabb hozzá juthatnak a bétateszthez, ami idén októberben fog megjelenni, maga a játék pedig e hónap végére várható. Azonban az újonnan kiadott videók és hírek alapján a ''Battlefield 4'' nem lesz annyira jó játék, mint azt a kiadó cége állítja. Az [[EA]] már a [[Dead Space]] 3-nál bejelentette, hogy a következő játékai nagy része valamilyen formában használni fogja a mikro-tranzakciós modellt, ami gyakorlatilag egy szebb [[MMO]]-vá teszi a Battlefield 4-et, amiben nem csak a plusz dolgokért, de magáért a játékért is kell fizetni. Már a ''Battlefield 3'' is tartalmazott ehhez hasonló dolgokat, például a DLC-ket, amiket ha valaki megvett, akkor az ott szerzett extrákat belevihette az alapjátékba, ezzel gyakorlatilag halhatatlanná téve magát, majd aztán jött a ''Premium'', ami az összes DLC-t, egy kést, rengeteg fölösleges fegyver camo-t (ezzel is utánozva a [[Call Of Duty]] játéksorozatot), némi szintén sok értelemmel nem rendelkező ''Battlelog'' extrát ad, legalábbis az állítás szerint, ugyanis sok csak az alapjátékkal meg néhány DLC-vel rendelkező játékos panaszkodik arra, hogy a Premiumosokat nehezebb megölni. A Battlefield 4 ugyanezt a DLC rendszert - beleértve a Premiumot is - fogja tartalmazni, plusz még a mikro-tranzakciós rendszert is. A Battlefield 4 az elődhöz hasonlóan 6 DLC-t fog tartalmazni: 5 pályákat, fegyvereket, járműveket, megoldandó feladatokat (amikért dögcédula, fegyverek járnak - mert a fegyverek nem lesznek azonnal elérhetők, meg kell oldani a feladatokat használatukhoz), azaz egy pedig a Premium. A ''Battlefield 3 Back To Karkand'' nevű DLC-je a Battlefield 2 (ami a Battlefield 3 megjelenése előtt hat évvel jelent meg), 4 legjobbra értékelt pályájának felújítását tartalmazta, a ''Battlefield 4 Second Assault'' nevű DLC-je meg a Battlefield 3 legkedveltebb pályáinak felújított változatát fogja tartalmazni.
2012-ben bejelentették a Battlefield 4 érkezését, idén márciusban megerősítették, és kiadták az első videókat. A játék a Frosbite motor 3.0 verziójával fog futni, és DirectX 11-et fog használni, tehát akinek DirectX 10-e van, előbb utóbb kénytelen lesz újabbra váltani. A ''Medal of Honor: Warfighter'' Limited Edition előrendelői - akárcsak a Battlefield 3-nál - hamarabb hozzá juthatnak a bétateszthez, ami idén októberben fog megjelenni, maga a játék elvileg 2013 őszén jelenik meg.
 
==Játékmenet==
40

szerkesztés

Navigációs menü