„OFK Titograd Podgorica” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „'''Mladost Podgorica''' egy profi labdarúgó klub,amelynek székhelye Podgorica,Montenegró. 1950-ben alakult,és a First League Montenegro|First League …”
 
1. sor: 1. sor:
'''Mladost Podgorica''' egy profi labdarúgó klub,amelynek székhelye [[Podgorica]],[[Montenegró]]. [[1950]]-ben alakult,és a [[First League Montenegro|First League Montenegró]]-ban játszanak.
'''Mladost Podgorica''' egy profi labdarúgó klub,amelynek székhelye [[Podgorica]],[[Montenegró]]. [[1950]]-ben alakult,és a [[First League Montenegro|First League Montenegró]]-ban játszanak.

== Történet ==

Mladost Podgorica [[1950]]-ben alakult FK Mladost Titograd néven, de közben a következő években megváltoztatták a nevét OFK Titogradra. A klub új nevet 1992-ben kapott,és igy lett [[Mladost]]. [[2008]]-ig, és a költözésük után egy új stadiont is épitettek,melynek a neve [[Ćemovsko Polje]], ez az egyetlen klubja [[Podgorica|Podgorica]] városának.

A legtöbb a szezont a SFR Yugoslavia korszakban töltötték, Mladost megnyerte a jugoszláv másodosztályt és a harmadik nemzetközi ligát is.
Miután a [[2006]]-ban Montenegró függetlenné vált Montenegró legjobb klubja lett és csatlakozott az újonnan alakultelső osztályhoz. Mivel [[2006]] nyarán a Mladost nyerte a rájátszás a Zora Spuž elen(4-0,és 2-0 ás összesitéssel 4-2-vel ) kijutot az újjonna nevezett First of Montenegro bajnokságra,amely az első osztály.

2008. után rossz eredmények és az utolsó helyen az első Tabella, Mladost szorult a második League, de két évvel később, Mladost volt támogatni az első bajnoki újra.

Az SFR Yugoslavia és a volt Jugoszlávia korok, Mladost volt 11 címei bajnok Third League - Montenegro. Ugyanebben az időben, Mladost nyert néhány Montenegró poharak, és játszott a jugoszláv kupa. A legnagyobb sikert a jugoszláv kupa, jött a szezon 2001/02 - Az 1/16 döntő, hogy megnyerte Napredak Kruševac, de Mladost eltörölték 1/8 döntő, távol ellen Radnički Obrenovac. Ugyanazt a sikert, Mladost tette a szezon 2005/06. Az első fázisban a Cup Szerbia és Montenegró, Mladost meglepően megnyerte a First League tag Voždovac (02:01) és az 1/8 döntő, klub Podgorica elveszett utolsó percben ellen legsikeresebb szerb klub Crvena Zvezda Belgrád (1:2).

1997 szeptemberében, FK Mladost tett egy rekordot győzelem a történelem során a harmadik bajnoki elleni mérkőzésen FK Iskra Danilovgrad 15:00.

2012 októberében, FK Mladost játékos Luka Rotković hét gólt szerzett a kupa elleni mérkőzésen FK Pljevlja (10:01, 1/8 döntő)

A lap 2013. július 4., 21:43-kori változata

Mladost Podgorica egy profi labdarúgó klub,amelynek székhelye Podgorica,Montenegró. 1950-ben alakult,és a First League Montenegró-ban játszanak.