„EMG-777” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
385 bájt hozzáadva ,  7 évvel ezelőtt
*a felépítéséhez korszerű, azonban könnyen hozzáférhető alkatrészekre legyen szükség
 
A fejlesztés alapját a Tektronix-4051 asztali számítógépe alkotta, amely abban az időben a használt tárolóképcsöves megjelenítési technológia miatt COCOM listán volt, ezért beszerzése nehézségekbe ütközött. AEnnek fejlesztésellenére soránez nemlett volta cél,fejlesztés hogy az EMG-777 bármely más típussal kompatibilis legyenalapja, azonban több típusból merítettek ötleteket, illetve kisebb-nagyobb mértékben figyelembe vették az [[Intel]] ajánlásait.mivel:
*Szintén műszergyár készítette
*Alkalmas műszerek vezérlésére
*A mérési adatok grafikus megjelenítésére
*[[BASIC]] nyelven programozható
 
A fejlesztés során nem volt cél, hogy az EMG-777 bármely más típussal kompatibilis legyen, azonban több típusból merítettek ötleteket, illetve kisebb-nagyobb mértékben figyelembe vették az [[Intel]] ajánlásait.
 
A fejlesztés elején eldőlt, hogy a kiindulási típushoz képest több ponton el fognak térni:
 
A fejlesztés 1977-től 1983-ig tartott mivel több más termék párhuzamos fejlesztése is folyt, illetve nem volt zökkenőmentes a külső fejlesztőkkel való együttműködés sem, amit a cikk végéhez fűzött szokatlan megjegyzés is hangsúlyoz<ref name="Üzemi hirado"/>.
 
A fejlesztés eredménye egy kis szériás termék lett, amely rengeteg csavart távtartót tartalmazott, az előlap borítása azonban vákuumformázott műanyagból készült.
 
==Felépítése==

Navigációs menü