„Kőkemény család” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
ZéroBot (vitalap | szerkesztései)
a r2.7.1) (Bot: következő hozzáadása: pl:Rodzinny dom wariatów
Hkbot (vitalap | szerkesztései)
27. sor: 27. sor:
A '''Kőkemény család''' (''The Family Stone'') egy [[2005|2005-ös]] amerikai [[vígjáték]]-[[dráma]]. A filmet írta és rendezte Thomas Bezucha, készítette Michael London. A főszereplők között szerepel ''Craig T. Nelson'', ''Diane Keaton'', ''Rachel McAdams'', ''Claire Danes'', ''Sarah Jessica Parker'', ''Luke Wilson'', ''Dermot Mulroney'', ''Tyrone Giordano'', ''Brian J. White'', ''Elisabeth Reaser''.
A '''Kőkemény család''' (''The Family Stone'') egy [[2005|2005-ös]] amerikai [[vígjáték]]-[[dráma]]. A filmet írta és rendezte Thomas Bezucha, készítette Michael London. A főszereplők között szerepel ''Craig T. Nelson'', ''Diane Keaton'', ''Rachel McAdams'', ''Claire Danes'', ''Sarah Jessica Parker'', ''Luke Wilson'', ''Dermot Mulroney'', ''Tyrone Giordano'', ''Brian J. White'', ''Elisabeth Reaser''.


A cselekmény a Stone család karácsonyi összejövetelét mutatja be, ami nem éppen a szokványos módon zajlik, hiszen számos elletétnek, vitának, de a [[szerelem|szerelemnek]], és a [[romantika|romantikának]] is a tanúja lehet a néző. A történet középpontjában ''Sarah Jessica Parker'' áll. A helyszín [[New England]] [[Connecticut]].
A cselekmény a Stone család karácsonyi összejövetelét mutatja be, ami nem éppen a szokványos módon zajlik, hiszen számos elletétnek, vitának, de a [[szerelem|szerelemnek]], és a [[romantika|romantikának]] is a tanúja lehet a néző. A történet középpontjában ''Sarah Jessica Parker'' áll. A helyszín [[Új-Anglia]] [[Connecticut]].


== Cselekmény ==
== Cselekmény ==

A lap 2013. február 4., 19:20-kori változata

Kőkemény család
(The Family Stone)
2005-ös amerikai film
RendezőThomas Bezucha
ProducerMichael London
Műfaj
  • romantikus vígjáték
  • vígjáték-dráma
  • karácsonyi film
  • LMBT-témájú film
  • filmdráma
ForgatókönyvíróThomas Bezucha
FőszerepbenCraig T. Nelson
Diane Keaton
Rachel McAdams
Claire Danes
Sarah Jessica Parker
Luke Wilson
Dermot Mulroney
Tyrone Giordano
Brian J. White
Elisabeth Reaser
ZeneMichael Giacchino
Jefferson Starship
OperatőrJonathan Brown
VágóJeffrey Ford
Gyártás
Gyártó20th Century Fox
OrszágAmerikai Egyesült Államok
NyelvAngol
Forgatási helyszín
Játékidő103 perc
Költségvetés19 millió dollár
Forgalmazás
ForgalmazóUSA 20th Century Fox
Magyarország InterCom
BemutatóUSA 2005. december 16.
Magyarország 2005. december 22.
Korhatár12 II. kategória (F/2333/J)
Bevétel92 283 851 dollár[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kőkemény család (The Family Stone) egy 2005-ös amerikai vígjáték-dráma. A filmet írta és rendezte Thomas Bezucha, készítette Michael London. A főszereplők között szerepel Craig T. Nelson, Diane Keaton, Rachel McAdams, Claire Danes, Sarah Jessica Parker, Luke Wilson, Dermot Mulroney, Tyrone Giordano, Brian J. White, Elisabeth Reaser.

A cselekmény a Stone család karácsonyi összejövetelét mutatja be, ami nem éppen a szokványos módon zajlik, hiszen számos elletétnek, vitának, de a szerelemnek, és a romantikának is a tanúja lehet a néző. A történet középpontjában Sarah Jessica Parker áll. A helyszín Új-Anglia Connecticut.

Cselekmény

Alább a cselekmény részletei következnek!

A hatalmas Stone családot karácsonykor meglátogatja a legidősebb fiúk Everett (Dermot Mulroney), aki most nem egyedül érkezik, hanem magával hozza a barátnőjét Meredith Mortont (Sarah Jessica Parker). Meredith egy sikeres manhattan-i végrehajtó, akinek konzervatív, ideges magatartása van. Emiatt valahogy nem sikerül beilleszkednie a kőkemény társaságba. Bármennyire is próbálja odatenni magát, nem tudja belopni magát a Stone család szívébe. Ráadásul Everett otthon akarja megkérni Meredith kezét, azzal a gyűrűvel, ami a nagymamájáé lenne, de az édesanyja Sybil (Diane Keaton) ezt elleni, mivel szerintük Everett rossz választás elé készül.

Miután Meredith-et kikészült, és a család az őrületbe kergette, köztük a tanárként dolgozó Amy (Rachel McAdams), aki tulajdonképpen már az első pillanattól kezdve ki nem állhatja Everett kedvesét. A hölgy ugyanis eléggé félre érthető célzásokat tett Thad (Tyrone Giordano), és Patrick Thomas (Brian J. White) szexuális irányultságára, és arra, hogy még ennek örömére egy kisbabát is szeretnének örökbe fogadni. Meredith úgy dönt, idehívja a húgát July-t (Claire Danes) Stone-ékhoz, hogy segítsen rajta - akinek sikerül az, ami a nővérének nem - mivel egyszer már föladta a küzdelmet. Egyedül a kissé bohókás, de megértő Ben (Luke Wilson) gondoskodik róla, akinek a nő elmeséli a problémáit, és eközben lerészegednek egy bárban. Itt ismeri meg Meredith, a mentősként dolgozó Brad Stevenson-nal (Paul Schneider), aki Amy régi szerelme - ő vette el Amy szüzességét -, Meredith pedig meghívja hozzájuk az ünnepségre.

A történet fényt derít Sybil gyógyíthatatlan betegségére, aki már egyszer túlélte a mellrák betegséget. Erről egyedül a férje Kelly (Craig T. Nelson) tudott, de később tudomást szerez róla Ben és Everett is, viszont a többiek nem. Sybil úgy dönt, mégis odaadja a féltve őrzött gyűrűt a fiának, aki hogy kipróbálja azt, fölhúzza July ujjára, csak onnan nem jön le, és nem véletlenül, hiszen Everett valójában nem szereti szívből Meredith-et. Ben viszont igen, mert kezdettől fogva törődött vele, de Meredith megvádolja, hogy volt képes beszámíthatatlan állapotban ágyba vinni őt, úgy hogy még ráadásul reggel Kelly éppen rányitott. Ben a tudtára adja, hogy nem volt közöttük semmi, mert Ő a földön aludt, de ettől függetlenül szereti. Amy és Brad között úrja létrejön a nagy szerelem, ami nyilvánvalóvá válik akkor amikor Susanna (Elisabeth Reaser) férje John (Jamie Kaler) hazaérve kérdezi, kivel csókolózik Amy a mentőautóban.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők és magyar hangok

Színész Szerepbeli név Magyar hang
Craig T. Nelson Kelly Stone Bács Ferenc
Diane Keaton Sybil Stone Bánsági Ildikó
Rachel McAdams Amy Stone Oroszlán Szonja
Claire Danes July Morton Bertalan Ágnes
Sarah Jessica Parker Meredith Morton Spilák Klára
Luke Wilson Ben Stone Stohl András
Dermot Mulroney Everett Stone Selmeczi Roland
Tyrone Giordano Thad Stone Crespo Rodrigo
Brian J. White Patrick Thomas Pap Dániel
Elisabeth Reaser Susannah Stone Trousdale Németh Borbála
Jamie Kaler John Trousdale Lux Ádám
Paul Schneider Brad Stevenson Gyurity István

Díjak és Jelölések 2006-ban

  • Golden Globe díj - Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Sarah Jessica Parker
  • Satellite Awards legjobb női mellékszereplő: Rachel McAdams, Diane Keaton
  • Satellite Awards legjobb férfi mellékszereplő: Craig T. Nelson
  • Teen Choice Awards legjobb romantikus-vígjáték színésznő: Rachel McAdams

Kritika

A film a kritikusoktól vegyes értékelést kapott a bemutató után. Az összegzést a Rotten Tomatoes közölte le, miszerint a kritikusok 52%-a adott pozitív értékelést a filmre, és 151 értékelés alapján a cselekmény egy tízes skálás hatosat kapott (6/10).

Bevétel

A film a bevételek alapján sikeresnek könyvelhető el, hiszen 12 521 027 dollárt profitált az első hétvégén. Még 15 héttel később a mozik, a Stone család című filmből 60 062 868 dollárt kaszáltak az USA-ban, és 32 220 983 dollárt a külföldi piacokon. A számokat összeadva az egész világon pedig összesen 92 283 851 dollár érkezett be a filmből.

Zene

Michael Giacchino és Jefferson Starship a következő zenei aláfestéseket mutatta be:

Források