„Barcsi SC” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
a
A '''Barcsi SC''' egy magyar labdarúgócsapat [[Barcs]]on, jelenleg az [[Magyar labdarúgó-bajnokság (Harmadosztály)|NB III Dráva csoport]]jában szerepel.
 
A Barcsi Sport Club labdarugólabdarúgó szakosztálya 1910-ben alakult. A csapat általában a megye I és az NBIII-as osztály között ingázott. Nagyon sok jó futballista szerepelt a mindenkori csapatokban, csak néhány név, akikre büszkék lehetünk: Márton János (Teveli), Berda Károly, Bogyó János, Bátorfi László, Oblián István Kuczkó Gábor és végül de nem utolsó sorban Czeczeli Károly, aki egészen a magyar válogatottságig jutott! Vinkler István, Gulyás István és nem utolsó sorban Tóth József az NBI-ig jutottak el. A múlt időszak igazi vezető egyénisége mindenki Pandúr feribácsijaFeribácsija, aki már sajnos nincs közöttünk, és a sok edző közül, akik dolgoztak a csapatok melettmellett, kettő, akik igazán sikeresek voltak: névszeríntnévszerint Szóvári György és Májer György, akik sok helyi fiatalt tanítottak a labdarúgásra.
 
A csapat a 80-as évek elején elnyerte az akkori kis csapatok számra kiírt országos Szabadföld Kupát. Ennek a csapatnak meghatározó egyéniségei: Karsai Tibor, a barcsi labdarúgás csupasziv játékosa, Dóczi Kálmán valamint Gyertyák István alkották az akkori sikeres csapat magját.
 
A 2000-es évek elején csapatunk felkerül a magyar labdarúgás második vonalába. Ezen időszak sikeres vezetője Hamarics Miklós Elnök és id. Dárdai Pál vezetőedző, akik irányításával a mostani csapat a barcsi labdarúgás legsikeresebb eredményeit érte el, a 2006/2007-es bajnokságban 3 ponttal lemaradva az első helyezettől, a Barcsi labdarúgó csapat történetének legnagyobb eredményét érve el, a 4. helyen végzett az NBII-es Nyugati csoportban.
 
 
 
 
Kupamérkőzés : 1976.04.15. Barcsi SC - Magyarország 0-4
 
 
Barcs megnyer Bajnokságai:

Navigációs menü