„Lys Assia” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
a (1924-ben született személyek kategória hozzáadva (a HotCattel))
aNincs szerkesztési összefoglaló
Lys Assia [[Zürich]]ben nőtt fel, és a kezdetekben táncolni tanult. Énekesi karrierje 1940-ben kezdődött, amikor felkérték, hogy helyettesítsen egy énekest. 1950-ben ''Oh mein Papa'' című dalával vált ismertté Németországban.
 
1956-ban részt vett az első alkalommal megrendezett [[1956-os Eurovíziós Dalfesztivál|Eurovíziós Dalfesztiválon]]. Az első versenyen rendhagyó módon mindegyik résztvevő ország két dallal nevezett és ő énekeleteénekelte a házigazda [[Svájc az Eurovíziós Dalfesztiválokon|Svájc]] mindkettő versenydalát; a német nyelvű ''[[Das alte Karussell]]''t és a francia nyelvű ''[[Refrain]]''t. Utóbbi dalával megnyerte a versenyt, ezzel ő lett az Eurovíziós Dalfesztivál történetének első győztese.
 
A következő évben ismét részt vett a [[1957-es Eurovíziós Dalfesztivál|dalfesztiválon]] ''[[L'enfant que j'étais]]'' című dalával, ám ekkor csak a nyolcadik helyen végzett a tízfős mezőnyben. [[1958-as Eurovíziós Dalfesztivál|1958-ban]] vett részt utoljára, ekkor a második helyen zárt ''[[Giorgio (Lys Assia-dal)|Giorgio]]'' című szerzeményével.

Navigációs menü