„Innocence of Muslims” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
(Új oldal, tartalma: „Az '''Innocence of Muslims''' (A muszlimok ártatlansága) egy iszlám-ellenes film, amelyet több forrás szerint Nakoula Basseley Nakoula készített Sam Bacile áln…”)
 
Az '''Innocence of Muslims''' (A muszlimok ártatlansága) egy iszlám-ellenes film, amelyet több forrás szerint Nakoula Basseley Nakoula készített Sam Bacile álnéven. Bár eleinte tagadta, hogy ő lett volna a vitatott személy, az Associated Press bizonyítékokat talált, amelyeket később a szövetségi hatóságok megerősítettek. Nokula állítása szerint két órás filmen dolgozott, de ilyen filmet nem találtak eddig.
 
A 14 perces filmet elösször 2012 júliusában töltötték fel a YouTube-ra 'The Real Life of Muhammad' (Mohamed igazi élete) és 'Muhammad Movie Trailer'. [[Arab nyelvrenyelv]]re szinkronizált verziók 2012 szeptemberének elején jelentek meg. 2012 szeptember 9.-én az Al-Nas TV, egy egyiptomi[[egyiptom]]i televízió egy részletet közölt a filmből. Szeptember 11.-én kezdődtek a film elleni demonstrációk és tiltakozások Egyiptomban[[Egyiptom]]ban és [[Líbia|Líbiában]], tovább terjedve más arab és muszlim országokra és néhány nyugati országra is. Hivatalos amerikai és líbiai jelentések szerint a [[Benghazi]]i amerikai nagykövetség elleni fegyveres támadás, amelyben 4 fő, köztük [[Christopher Stevens]] amerikai nagykövet életét vesztette, valószinűleg előre tervezett merénylet volt, amihez a filmnek nincs köze.
 
 

Navigációs menü