Módosítások

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
az ovál az eredeti pályához épült, nem az ötvenes években + apró pontatlanságok, stilisztikai korrekció
}}
 
Az 5 kilométer hosszú versenypályán, a Monzai Királyi Parkban, [[Olaszország]]ban, [[Milánó]]tól északkeletre 1922. Szeptember 223-énán rendezték meg a nyitóversenyt. A versenypályán autó és motorversenyeket rendeznek. 1950 óta rendezik meg itt mindössze egyetlen éves megszakítással a [[Formula–1 olasz nagydíj]]at. [[F1 1980|1980]]-ban a pálya átépítése miatt az olasz nagydíjat egy évre az [[Imola (Olaszország)|imolai]] [[Autodromo Enzo e Dino Ferrari]] versenypályára helyezték át.
 
A pályán 1992 óta több nagy változtatást hajtottak végre a sikánokon. Az 1935-ben épített három híres sikán: a Prima Variante, a Variante della Roggia és a Variante Ascari. Ezek a kanyarok egészen az 1970-es évekig ki voltak iktatva a pályából.
A versenypálya a rajta elérhető nagy átlagsebességek miatt igen veszélyesnek számít. Sok halálos baleset történt, mint az 1961-ben meghalt akkori világbajnokságot vezető [[Wolfgang Graf Berghe von Trips]] (aki mellett még 15 néző meghaltvesztette életét), vagy [[Rupert Hollaus]] és a posztumusz világbajnok [[Jochen Rindt]] 1970-ben.
 
Az 1950-eseredetileg évekversenyre másodikés felébentesztelésre atervezett pályához egy bedöntött oválokkalkanyarokkal rendelkező gyorsoválgyűrűt résztis építettek, melyet legutoljára 1961-ben használtak a [[Formula–1]]-ben. A teljes pálya ekkor (az ovál és a hagyományos pálya együttese) 10 kilométer hosszú együttese volt. A rajt-célegyenesen ekkor egymással párhuzamosan haladtak el a versenyzők. Az ovál ma már omladozó állapotban van.
 
<gallery>
11

szerkesztés

Navigációs menü