„Börtönbüntetés” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
ápró átfogalmazás bíz
(ápró átfogalmazás bíz)
Azt az [[elítélt]]et, aki a [[büntetés]]ét [[börtön]] fokozatban tölti, és a [[szabadságvesztés]]ből legalább [[öt]] évet kitöltött, a [[társadalom]]ba való beilleszkedése érdekében, a várható szabadulása előtt legfeljebb [[két]] évvel [[átmeneti csoport]]ba lehet helyezni.
==A büntetés utáni beilleszkedést segítő programok==
A büntetés töltése közben különféle módon igyekeznek a fogvatartottakat felkészíteni a büntetés utáni társadalomba történő visszatérésre. Ezek döntően az intézmény feladatát képezikfeladata, de vanvannak néhánycivil kísérletezőszervezetek szervezetis, amelyamelyek újsegítik utakatmunkájukat. A Murál Morál Mező egyesület közös művészeti alkotást (közösségi keresfestést)<ref>[http://www.muralmoral.hu/#/m%C3%B3dszer%C3%BCnk Közösségi festés módszer]</ref> szervezett meg egy büntetés végrehajtó intézetben, amelyben résztvevők magaviselete a következő időszakban jelentősen javult. Az eseményt mutatja be a Falunk című dokumentumfilm.
A Murál Morál Mező egyesület közös művészeti alkotást (közösségi festést)<ref>[http://www.muralmoral.hu/#/m%C3%B3dszer%C3%BCnk Közösségi festés módszer]</ref> szervezett meg egy büntetés végrehajtó intézetben, amelyben résztvevők magaviselete a következő időszakban jelentősen javult. Az eseményt mutatja be a Falunk című dokumentumfilm.
Egy ausztrál börtön udvarán kialakított [[permakultúra|permakultúrás]] kertben kertészkedők közül többek későbbi beilleszkedését segítette a program. <ref>[http://nektar.oszk.hu/hu/manifestation/3379558 Baji Béla: Permakultúra és önellátó biogazdálkodás] 85.o. </ref>
 

Navigációs menü