„Hiperszonikus áramlás” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
→‎Elért eredmények: form, kieg, szövegsorrend
(→‎Elért eredmények: kieg. xb-70)
(→‎Elért eredmények: form, kieg, szövegsorrend)
 
==Elért eredmények==
* [[XB–70 Valkyrie]]: az [[1950-es évek]] közepén az Amerikai Légierő szerette volna kiváltani a [[B-52]] szubszonikus bombázót. Elképzeléseik szerint a Mach 3 csúcssebességgel, 30 km magasságban haladó gépet sem ellenséges vadászgépek, sem rakéták nem tudták volna megsemmisíteni. Bár az eredeti elképzelés a Mach 3-at csak csúcssebességként tűzte ki, az North American Aviation mérnökei által megvalósított prototípus ezzel a sebességgel tartósan tudott repülni, 12 000 km távolságra. Sőt, a gép megkövetelte a nagy sebességű haladást, mivel szubszonikus sebességen lecsökkent az elérhető hatótávolság. A programot költségvetési okokból törölték, de 2 db prototípus megépült, amit a [[NASA]] az [[1960-as évek]]ben tesztrepülésekre használt.
* [[1961]] áprilisában [[Jurij Gagarin]] szovjet űrhajós (az első ember az űrben) a kabinja visszatérésekor az első ember volt, aki hiperszonikus sebességgel haladt.
* Az amerikai kísérleti [[X–15]] repülőgép már [[1967]]-ben elérte a 6,7 Mach sebességet 100&nbsp;km-es magasságban.<ref>Encyclopedia of Flight, 2002</ref> A harmadik kísérleti repülés több rekordot is felállított, de megsemmisült Michael J. Adams pilótával együtt 1967. november 15-én, ekkor a programot törölték.
* Az amerikai kísérleti [[X–43]] [[2001]]-ben repült először.
* Egyes kísérleti [[szélcsatorna|szélcsatornákban]] levegő helyett [[szén-dioxid]]ot használnak, ezzel a szükséges sebesség 14%-kal kisebb.
-----
* [[XB–70 Valkyrie]]: az [[1950-es évek]] közepén az Amerikai Légierő szerette volna kiváltani a [[B-52]] szubszonikus bombázót. Elképzeléseik szerint a Mach 3 csúcssebességgel, 30&nbsp;km magasságban haladó gépet sem ellenséges vadászgépek, sem rakéták nem tudták volna megsemmisíteni. Bár az eredeti elképzelés a Mach 3-at csak csúcssebességként tűzte ki, az North American Aviation mérnökei által megvalósított prototípus ezzel a sebességgel tartósan tudott repülni, 12&nbsp;000&nbsp;km távolságra. Sőt, a gép megkövetelte a nagy sebességű haladást, mivel szubszonikus sebességen lecsökkent az elérhető hatótávolság.
 
==Kapcsolódó szócikkek==

Navigációs menü