„Epreskert” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Epreskert csonk
 
aNincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
Varázslatos őspark és épületegyüttes Terézvárosban. Határai a Bajza, a Szondi, a Munkácsy Mihály és a Kmety György utca. 1882 óta a Kézőművészeti Főiskolához (ma Egyetem) tartozik. Azelőtt elvadult eperfa liget volt e helyen, ezt Strobl Alajos, a legndás szobrészpápa hozatta rendbe. A közepén ma a régi pesti józsefvárosi kálváriakápolna (épült 1744-49) áll, amelyet valaha Strobl kezdeményzésére kövenként vitték át mai helyére. Ma itt működik a szobrász tanszék.(Címe: VI. Bajza utca 41.)
Varázslatos őspark és épületegyüttes #REDIRECT [[Budapest]] VI. kerületében, azaz Terézvárosban. Határai a Bajza, a Szondi, a Munkácsy Mihály és a Kmety György utca. 1882 óta a Kézőművészeti Főiskolához (ma Egyetem) tartozik. Azelőtt elvadult eperfa liget volt e helyen, ezt [[Strobl Alajos]], a legndás szobrészpápa hozatta rendbe. A közepén ma a régi pesti józsefvárosi kálváriakápolna (épült 1744-49) áll, amelyet valaha Strobl kezdeményzésére kövenként vitték át mai helyére. Ma itt működik a szobrász tanszék.(Címe: VI. Bajza utca 41.)

A lap 2007. január 25., 21:41-kori változata

Varázslatos őspark és épületegyüttes #REDIRECT Budapest VI. kerületében, azaz Terézvárosban. Határai a Bajza, a Szondi, a Munkácsy Mihály és a Kmety György utca. 1882 óta a Kézőművészeti Főiskolához (ma Egyetem) tartozik. Azelőtt elvadult eperfa liget volt e helyen, ezt Strobl Alajos, a legndás szobrészpápa hozatta rendbe. A közepén ma a régi pesti józsefvárosi kálváriakápolna (épült 1744-49) áll, amelyet valaha Strobl kezdeményzésére kövenként vitték át mai helyére. Ma itt működik a szobrász tanszék.(Címe: VI. Bajza utca 41.)