„Wikipédia:Átnevezés” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A mozzanat nem változtatja meg a laptörténetet, magát az átnevezést a régi és az új lap laptörténetében egyaránt rögzíti.
 
A szócikkek címét esetenként '''zárójeles pontosítással''' is át lehet nevezni, ha a cím több jelentéssel is bír, például [[Hegedűs Gyula (színész)]]-re, ezt viszont csak abban az esetben lehet megtenni, ha [[egyértelműsítő lap]]ot is készítesz a cím további jelentéseiről, hisz a zárójeles pontosítás feltételezi, hogy a címnek egyéb jelentései is vannak. A jelen példábanpéldánál maradva a „Hegedűs Gyula” szócikket '''nem szabad''' egyszerűen „Hegedűs Gyula (színész)”-re átnevezni, mert akkor az csak a színészre fog átirányítani, holott épp a zárójeles pontosítás jelzi, hogy egyéb jelentések (jelen esetben egyéb azonos nevű személyek) is léteznek még. Ilyenkor el '''kell''' készítened a [[Hegedűs Gyula (egyértelműsítő lap)]]-ot is, ami felsorolja ezeket, köztük a színészt is, ezután a [[Hegedűs Gyula]] szócikket már át is '''kell''' nevezned, méghozzá „Hegedűs Gyula (egyértelműsítő lap)”-pá, amitől előbbi már automatikusan az egyértelműsítő lapra irányít át. (Az nem baj, ha az egyértelműsítő lap listáján szereplő szócikkekből nincs valamennyi – vagy netán akár semelyik sem – még létrehozva, ezt később bármikor pótolhatod.)
 
Ha több pontosított lapnak több azonos jellemzője van, több pontosító kitételre lehet szükség, amiket vesszővel választunk el, például [[Szigorúan bizalmas (film, 1981)]]. Új szócikk létrehozásakor is lehet tudomásod egyéb jelentésekről, ezért ilyenkor már az elején érdemes pontosított címet adnod a szócikknek, aztán a fenti módon eljárni.
11 347

szerkesztés

Navigációs menü