„Andries van Leeuwen” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
 
==Pályafutása==
=== Nemzetközi játékvezetés ===
A [[Holland Labdarúgó-szövetség]] Játékvezető Bizottsága [[1957]]-ban terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a [[Nemzetközi Labdarúgó-szövetség]] (FIFA) bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott- és klubmérkőzést vezetett. A holland nemzetközi játékvezetők rangsorában, a világbajnokság-Európa-bajnokság sorrendjében többedmagával a 32. helyet foglalja el 1 találkozó szolgálatával. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől [[1964]]-ben búcsúzott.
 
==== Európa-bajnokság ====
[[Spanyolország]]ban, [[Madrid]]-ban volt az II., az [[1964-es labdarúgó-Európa-bajnokság ]] döntő küzdelmeinek helyszíne. Az előselejtezőkben [[1962]]. [[december 2]]-án [[Bologna|Bolognában]], a [[Renato Dall'Ara]] Stadionban, 28 000 néző előtt, az [[Olaszország]]–[[Törökország]] (6:0) mérkőzést koordinálta. A negyeddöntőkben [[1964]]. [[március 11]]-én [[Sevilla|Sevillában]], a [[Ramón Sánchez-Pizjuán]], 27 200 néző előtt, a Spanyolország–[[Írország]] (5:1) mérkőzést koordinálta. '''Vezetett mérkőzéseinek száma: 2.'''
==== Olimpia ====
[[Japán]]-ban, [[Tokió]] adott otthont a XVIII., az [[1964. évi nyári olimpiai játékok]] olimpiai labdarúgó torna döntő mérkőzéseinek. Az olimpiára való kijutás eldöntésénél az egyik selejtezőben, a [[Bulgária]]–[[Románia]] (0:1) összecsapáson szolgálhatott játékvezetőként.
'''Vezetett mérkőzéseinek száma: 1.'''
 
==== Nemzetközi kupamérkőzések ====
Vezetett Kupa-döntők száma: 2.
 
=====Kupagyőztesek Európa-kupája=====
<center>
{| {{széptáblázat}}
</center>
 
=====Román Kupa=====
<center>
{| {{széptáblázat}}
71 115

szerkesztés

Navigációs menü