„Garth Ennis” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Dátumok nagykötőjelesítése, szóközirtás a nagykötőjel és a zárójel között, egyedülálló évszámok pont nélkül (kézi botszerkesztés)
a (Eisner-díjas írók kategória hozzáadva (a HotCattel))
a (Dátumok nagykötőjelesítése, szóközirtás a nagykötőjel és a zárójel között, egyedülálló évszámok pont nélkül (kézi botszerkesztés))
}}
 
'''Garth Ennis''' ([[1970]]. [[január 16.]] -) [[észak-ír]] képregényíró. Legismertebb munkája a DC/[[Vertigo]] által kiadott [[Preacher]], melyet [[Steve Dillon]] rajzolóval közösen alkotott.
 
Munkáira jellemző az extrém erőszak, a [[fekete humor]], a csúnya szavak gyakori használata, a férfi-barátságok gyakori vizsgálata, a szervezett vallás és a szuperhősök iránti megvetés. Gyakori partnerei Steve Dillon, Glenn Fabry, Carlos Ezquerra és John McCrea.
A Hitman befejezte után ajánlatot kapott: Joe Quesadától, a Marvel vezető szerkesztőjétől: addig írhatja a Punishert, ameddig csak akarja. Az indító 12 részes minisorozatot szintén Steve Dillon illusztrálta, mint az ezt követő 37 részes sorozatot, mely csak akkor ért véget, amikor Ennis elhatározta, hogy az addigi humoros hangvétel helyett komolyabb témákkal kíván foglalkozni. A sorozat újraindult a Marvel MAX szekciójának gondozásában. Ennis Spider-man-, Ghost Rider-, Hulk- és Thor-történeteket is írt, amíg a Marvelnél dolgozott.
 
Munkája eredményeként a Comic Buyer's Guide magazin négy egymást követő évben (1997-20001997–2000) is jelölte a "Kedvenc Képregényíró" díjra.
 
2006-ban váratlanul bejelentette, hogy új szerzői tulajdonú sorozatot indít, ''[[The Boys]]'' (rajzoló: [[Darick Robertson]]) címmel a Wildstorm kiadónál. A kiadó indoklás nélkül hat rész után megszüntette a sorozatot, pedig ezt az eladási mutatók egyáltalán nem indokolták. A képregény kiadását a Dynamite Entertainment folytatja.
165 521

szerkesztés

Navigációs menü