Módosítások

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
* A progresszív rock művelőinek hangszer használata is e stílusra jellemző jegyeket mutat. Az elektronikus és akusztikus hangszerek ([[szintetizátor]], [[orgona]], [[zongora]], [[fuvola]]) mellett, a zenekarok vokális stílusa is sajátos.
* A progresszív rock előadóit nem kötik meg olyan zenei konvenciók, mint a szokványos 4/4-es [[ritmus]] képletek, vagy az egy zeneszám - egy hangnem világa. Egy zenei gondolat megvalósításához éppúgy hozzá tartozik a változó ritmuskép, a dinamikusan változó [[tempó]], mint a [[hangnem]]ek közötti virtuóz átjárás alkalmazása és az extrém széles [[dinamikatartomány]] kihasználása.
* A progresszív rock legjobb képviselőire a virtuozítás, [[hangszer]]ük (hangszereik) professzionális használata a jellemző. Az előadóik, [[zeneszerző]]ik között nem ritka a magas szintű zenei előképzettségelőképzettségű művész. E megszerzett képességeket - többek között - [[szimfonikus]] jellegű műveikben érhetjük tetten. Jó példa erre az [[Emerson, Lake & Palmer]] '''Works Volume 1.''' című gyűjteményén a '''Piano Concerto No. 1''' szerzemény.
 
==A progresszív rock története==
60

szerkesztés

Navigációs menü