„Csuda pasi” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
→‎Cselekménye: enwiki fordítása kész
(→‎Cselekménye: enwiki fordítása kész)
Buster Dingle (művészneve: Buzzy Bellew) és Edwin Dingle egypetéjű ikrek, akik külsőleg nagyon hasonlítanak, de személyiségük erősen különböző. Évek óta nem találkoztak. Buster egy éjszakai lokálban lép fel (''Pelican Club''), mint énekes-komikus, Edwin pedig szemüveges, könyvtárba járó, visszahúzódó típus.
 
Buster szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, amit Ten Grand Jackson maffiafőnök utasítására az emberei követnek el. A bírósági tárgyalás néhány nap múlva esedékes, ahol Buster a koronatanú. Nem sokkal később azonban „Ten Grand” emberei Bustert is lelövik és a testetholttestet egy kis mesterséges tóba dobják. Buster szelleme azonban arra kéri az oda keveredő öccsét, hogy lépjen az ő helyébe, tanúskodjon a bűnös ellen a bíróságon. Edwin nehezen, de rááll a dologra. Bátyja szellemét csak ő látja és hallja, ebből sok bonyodalom származik. Hogy kisegítse, Buster időnként testvére testébe bújik.
 
Mivel azt hiszik, hogy Buster mégse halt meg, ezért „Ten Grand” emberei üldözik Edwint és meg akarják ölni. „Buster”-nek a lokálban dolgoznia kell, ezért Buster Edwin bőrébe bújva adja elő a virágokra [[allergia|allergiás]] orosz énekes komikus számát.
 
További félreértések forrása, hogy Buster udvarolt egy lánynak, akit el akart venni feleségül és aki szintén a lokálban dolgozik, és a cseréből semmit sem vesz észre; illetve Edwinnek is van egy bátortalan próbálkozása egy hölgy felé, aki a kedvenc könyvtárában dolgozik és időnként feltűnik Edwin körül.
-----
Buster becomes the witness to a murder committed by mob boss Ten Grand Jackson ([[Steve Cochran]]), and is promptly murdered himself. He comes back as a ghost, calling on his long-lost brother for help to bring the killer to justice. As a result, the shy Edwin must take his brother's place until after his testimony is given.
 
A történet végén Edwin a saját választottját veszi feleségül, míg Buster menyasszonyát a lokál tulajdonosa vezeti oltár elé (aki folyamatosan udvarolt a hölgynek).
In the meantime, he has to dodge Jackson's hitmen and fill in for Buster at the nightclub. To help him out, Buster—who cannot be seen or heard by anyone but Edwin—possesses him, with outrageously goofy results.
 
A famous scene features Edwin, possessed by Buzzy, performing at the Club. Under Buzzy's influence, Edwin pretends to be a famous Russian singer with an allergy to flowers. A vase of flowers is nonetheless placed on a table near him, and his song, "Otchi Chornya", is frequently interrupted by his loud and goofy-sounding sneezes.
 
The story is further humorously complicated by the love interests of the brothers; whilst the murdered Buster was engaged to entertainer Midge Mallon ([[Vera-Ellen]]), Edwin is admired by librarian Ellen Shanley ([[Virginia Mayo]]).
 
In the end, Ellen marries Edwin, whilst Midge consoles herself (apparently without regret) by marrying the owner of the club where Buster was appearing.
 
{{Cselekmény vége}}

Navigációs menü