„Legolas” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
egy bájt hozzáadva ,  9 évvel ezelőtt
nincs szerkesztési összefoglaló
'''Zöldlombfi Legolas''' (Greenleaf Legolas) egy Sindarin [[Tündék|tünde]] szereplő [[J. R. R. Tolkien]] ''[[A gyűrűk ura]]'' című regényében.
 
Bakacsinerdő [[tünde]] királyának, [[Thranduil]]nak a fia. Ő is [[Frodó]] mellé szegődik a Gyűrű Szövetségébe és elkíséri a [[hobbit]]ot útján. Először [[Mória|Móriában]] mutatja meg remek íjász képességét, később pedig [[Amon Hen]]nél, a Helm Szurdoki csatánál, [[Minas Tirith]] ostrománál, majd a Fekete Kapu előtti ütközetnél. A karddal is jól bánik. Két legjobb barátja [[Aragorn]] és [[Gimli]] (noha a [[törp]]ök és [[tündék]] között régóta nézeteltérések vannak). Miután Amon Hen erdejénél a Szövetség felbomlik, Aragornnal és Gimlivel az elrabolt [[Tuk Peregrin|Pippin]] és [[Borbak Trufiádok|Trufa]] után erednek, ezért később a Gyűrűháborúba csöppennek bele.Gandalffal együtt,akivel [[Fangorn]]ban találkoztak,[[Edoras]]ba vágtatnak,majd részt vesznek a [[Helm-szurdok]]i csatában.[[Dúnharg]]ból a [[dúnadánok]]kal,valamint [[Elladan]]nal és [[Elrohir]]ral,[[Elrond]] fiaival átvonulnak a Holtak Ösvényén és a Lebenninen,majd elfoglalják az Umbari Kalózflotta hajóit,és az [[Anduin]]on Pelennor mezejére mennek a csatába.
Aragorn Elessar király halála után elhajózik [[Eressëa]] felé,és magával vitte Gimlit is,Aglarond urát,mert olyan jó barátok voltak.
{{A Gyűrűk Ura}}

Navigációs menü