Módosítások

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
hivatkozás jav
Jones-t életében nyolcszor jelölték Oscarra (háromszor nyert, a ''For Scent-imental Reasons''-ért, a ''So Much for So Little''-ért és a ''The Dot and the Line''-ért), s [[1996]]-ban életműdíjban is részesült az Akadémia vezetésének részéről "klasszikus rajzfilmjeiért és olyan animált karakterekért, akik megédesítették életünket közel ötven éven keresztül". A díjat [[Robin Williams]] adta át, s a "rajzfilmek [[Orson Welles]]-ének" nevezte Jones-t.
 
Jones utolsó Looney Tunes rajzfilmje az 1996-os ''From Hare to Eternity'' (főszerepben Tapsi Hapsi és Yosemite Sam, azaz Handa Bandi, ahol Tapsit [[Greg Burson]] szinkronizálta]]. A film [[Friz Freleng]] emlékére volt dedikálva, aki [[1995]]-ben hunyt el. Utolsó Gyalogkakukk-filmje a ''Chariots of Fur'' [[1994]]-ből.
 
Jones, az utolsó élő "Termite Terrace"-os rendező [[szívelégtelenség]] következtében hunyt el [[2002]]-ben. Hamvait a tengerbe szórták. Az amerikai [[Cartoon Network]] harminc másodpercen keresztül mutatta Jones portréját "Hiányozni fogsz - Cartoon Network" felirattal, majd egy négy órás összeállítás következett a ''The Looney Tunes Show''-ból, benne Chuck Jones leghíresebb munkáival.
46 256

szerkesztés

Navigációs menü