„Ska punk” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
nincs szerkesztési összefoglaló
a (r2.7.1) (Bot: következő hozzáadása: id:Ska punk)
a
 
E mixelt stílus már az 1970-es években is ismert volt, olyan nevekkel fémjelezve, mint a [[The Specials]], [[The Beat]] vagy a [[The Selecter]]. Igazán népszerű azonban csak 1980-as és az 1990-es évekre lett, mind az Egyesült államok, mind Európa területén. A ska harmadik hulláma alatt, rengeteg olyan zenekar formálódott, akik már az új stílus jegyében zenéltek, vagyis ska punkot játszottak. A 90-es években pedig már nem csak amerikai együttesek voltak népszerűek a műfajon belül, hanem európaiak is. Ilyen például a Ska-P, akik már spanyolul énekelnek, rengeteg nem spanyol ajkú rajongójuk van és világszerte koncerteznek hatalmas sikerrel.
 
<p>
 
Számos külföldi zenekar tört be azóta a médiába; nem kis rajongótábort építve maguk köré. Ilyen például az [[Operation Ivy]], vagy a [[Mighty Mighty Bosstones]], akik a [[Spinédzserek]] című filmben is bizonyították tehetségüket. Egyéb ska punk zenakarok is szerepeltek mozifilmekben, ilyenek például a [[Lass than Jake]], vagy a [[Reel Big Fish]].
 
<p>
A legnagyobb közönségsikert elérő a ma már ska punk bandának nem igen nevezhető [[No Doubt]], akik mindent elértek ebben a szakmában amit lehet. Platina lemezek, világkörüli turnék; sőt, az együttes énekesnője [[Gwen Stefani]], jelenleg szólóban a [[popzene|pop]] szakmában tevékenykedik.
 
** orgona
 
<p>
 
Egy ska punk együttes igen változatos talajon mozoghat, hiszen eldönthetik, hogy inkább a ska
* [[Testi Egyenleg Ska Kollektíva]]
* [http://takeabreak.hu Take A Break]
 
<br />
 
== Lábjegyzetek ==
7 467

szerkesztés

Navigációs menü