„Szerkesztővita:Chery” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
→‎Kurzív: Antikva! Tényleg. Egyébként helyesen a D'Artagnan is D’Artagnan lenne. :P Nem mintha elvárható lenne, hogy így írják, én is csak most bíbelődök a mellékjelpanellel. A pattern, amit írsz, kizárja azt is, amikor <now...
(→‎Kurzív: Antikva! Tényleg. Egyébként helyesen a D'Artagnan is D’Artagnan lenne. :P Nem mintha elvárható lenne, hogy így írják, én is csak most bíbelődök a mellékjelpanellel. A pattern, amit írsz, kizárja azt is, amikor <now...)
Hát a legegyszerűbb lenne megvárni, míg előkerül a regex. :-) A nyavalyatörés ott van, hogy néha egészen kreatív alakok is létrejönnek, pl. a zárójelezett szöveg eleje álló (azt hiszem, ezt kell előkelően antikvának hívni), a vége meg kurzív. Ezeket ki kell zárni. Tehát ha megvan az a regex, akkor javíthatjuk a hibáit (olyan áron is, hogy a hibák kis része megmarad kézi javításra). [[User:Bináris|Bináris]]<sup>&nbsp;[[user vita:Bináris|ide]]</sup>&nbsp;Kelt:&nbsp;Wikipédia,&nbsp; 2011. december 21., 16:44 (CET)
:Pl. azt mondhatjuk, hogy a <nowiki>(''</nowiki> és a <nowiki>'')</nowiki> közötti szöveg a <tt>[^']*?</tt> legyen. Így kizáródnak ugyan azok az esetek, ahol egy darab aposztróf van, mondjuk (''D'Artagnan''), de ez talán még vállalható áldozat a jó működésért. [[User:Bináris|Bináris]]<sup>&nbsp;[[user vita:Bináris|ide]]</sup>&nbsp;Kelt:&nbsp;Wikipédia,&nbsp; 2011. december 21., 16:48 (CET)
 
Antikva! Tényleg.
 
Egyébként helyesen a D'Artagnan is D’Artagnan lenne. :P Nem mintha elvárható lenne, hogy így írják, en is csak most bibelodok a mellekjelpanellel.
 
A pattern, amit írsz, kizárja azt is, amikor <nowiki>(''terem'' & ''burája'')</nowiki> van a szövegben, ami esetben szerintem szintén kurziválni kellene. Ehhez mit szólsz, hogy <nowiki>(''[^'].*?[^']'')</nowiki>? Vagy valami ilyesmi.
 
– [[User:Chery|<span style="color:#63a3cb">chery</span>]] [[User vita:Chery|<span style="color:#63a3cb">信</span>]] 2011. december 22., 00:41 (CET)

Navigációs menü