„Szerkesztő:Bináris/Sorozatizé” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „A '''sorozatizé''' olyan szócikknek álcázott billentyűmenés, amely valamely tévé- vgy filmsorozat epizódjáról, helyszínéről, szereplőjéről, cselekményén...”
 
a elütés
1. sor: 1. sor:
A '''sorozatizé''' olyan szócikknek álcázott billentyűmenés, amely valamely tévé- vgy filmsorozat epizódjáról, helyszínéről, szereplőjéről, cselekményének részletéről vagy más vonatkozásról szól, azonban nem éri el az igényesség minimumát sem.
A '''sorozatizé''' olyan szócikknek álcázott billentyűmenés, amely valamely tévé- v gy filmsorozat epizódjáról, helyszínéről, szereplőjéről, cselekményének részletéről vagy más vonatkozásról szól, azonban nem éri el az igényesség minimumát sem.


==Tünetei==
==Tünetei==

A lap 2006. december 22., 10:30-kori változata

A sorozatizé olyan szócikknek álcázott billentyűmenés, amely valamely tévé- v gy filmsorozat epizódjáról, helyszínéről, szereplőjéről, cselekményének részletéről vagy más vonatkozásról szól, azonban nem éri el az igényesség minimumát sem.

Tünetei

  • A sorozatizé legjellemzőbb ismertetőjegye, hogy a sorozatot nem ismerők számára egyáltalán nem, vagy csak alaposabb olvasás után derül ki, hogy egyáltalán miről is szól ez a szócikk. Szerzője ugyanis nem veszi a fáradságot, hogy eszkábáljon egy bevezető mondatot a művéhez. Talán azt hiszi, hogy mindenki számára kézenfekvő, kiről-miről beszél.
  • A sorozatizé jellemzően mentes a formázásoktól, mert minek is az? Különös szexepilje lehet a szóközzel kezdődő, keretben megjelenő mondat.
  • A sorozatizé fogalmazása általában iskolás színvonalú, döcögős, és a szócikk igen gyakran hemzseg a helyesírási hibáktól.
  • Jellemzően a sorozatizé címéből sem derül ki, miről szól, és szinte soha nincs kategorizálva.

Rendszertani besorolása

A fentiekből is látható, hogy a sorozatizé szerzője nem nagyon vette a fáradságot, hogy megismerkedjék a Wikipédia szerkesztésének alapjaival, és a szócikkekkel szemben elvárható minimális követelményekkel. Éppen ezért a sorozatizé – megtévesztően nagy terjedelme ellenére – szerintem alapvetően a tesztkategóriában versenyez.

Teendők

Bár a Wikipédiában elfogadott a sorozatizék témaválasztása, ezek a cikkek annyira igénytelenek, hogy nincs helyük itt. Éppen ezért a sorozatizét minden esetben célszerű törlési szavazásra feltenni. A szavazólapon történő indoklást segíti a <noviki>sorozatizé</noviki> sablon, amely erre az oldalra mutat. A sorozatizének csak akkor van helye a Wikipédiában, ha egy, a sorozatért kellően rajongó és a wikiszerkesztés alapjaival is tisztában levő szerkesztő elfogadható szintre hozza fel. Ilyen önkéntesek keresésének a legjobb módszere, ha feltesszük a cikk-kezdeményt szavazásra – már csak azért is, mert így nem kell külön figyelemmel kísérni a sorsát, hiszen ha senki nem karolja fel, akkor általában további erőfeszítések nélkül kiszavazódik.

 megjegyzés: mivel ez az oldal azzal a céllal készült, hogy a törlési és vitalapokon hivatkozni lehessen rá, a vonal alatti része szabadon szerkeszthető.