„Sablon:Fordítás/doc” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Ez a sablon hivatott jelezni, hogy az adott szócikk részben vagy egészben egy másik wikipédia cikke alapján készült. Nem helyettesíti a forráshivatkozásokat, azokat át kell venni az idegennyelvű cikkből. Függetlenül attól, hogy az idegennyelvű cikkben azóta milyen változtatások történtek, rákattintva a cikknek azt a változatát teszi láthatóvá, amiből a fordítás történt.
 
== Helye a cikkben ==
A { {fordítás} } sablon '''nem helyettesíti a [[WP:FORRÁS|forráshivatkozásokat]]''', azokat az idegennyelvű cikkből át kell venni. Ezért kérjük, hogy ne az egyes források részletes leírását felsoroló Források nevű szakaszba írd, ehelyett ez az ajánlott elhelyezés:
<pre>
== Jegyzetek ==
{{Jegyzetek}} (megjegyzések és forráshivatkozások vegyesen)
 
== Fordítás ==
* {{Fordítás|??|Cikkcím|oldid=??????}}
 
== Források ==
(soronként egy-egy forrás részletező leírása)
 
vagy amelyik cikben a szerzők el akarják különíteni a megjegyzéseket a forráshivatkozásoktól:
<pre>
== Megjegyzések ==
{{Megjegyzések}}
 
{{Hivatkozások}}
 
== Fordítás ==
* {{Fordítás|??|Cikkcím|oldid=??????}}
 
== Források ==
(soronként egy-egy forrás részletező leírása)
 
Ha a fordítás alkalmával egy forrást valamilyen oknál fogva nem ellenőriztünk, akkor azt a forrást a részletező leírásánál a korrektség kedvéért érdemes az { { [[sablon:oldid|oldid]] | '':nyelvkód:cikkcím'' | ''oldid'' } } sablonnal külön megjelölni.
 
== Oldid ==
== A cikkváltozat azonosítása az oldid segítségével ==
Egy Wikipédia-cikk folyton változik, de a cikkek állapotainak van egy azonosító száma, ez az ''oldid.''
 
Ha a cikk laptörténetében (history) valamelyik, például a mostani dátumra rákattintasz, akkor a böngésző kisablakában láthatóvá váló cím végén találod meg az azonosító „oldid” számot, példáulehhez ígyhasonlóan:
Ennek segítségével pontosan meg tudjuk adni az idegen nyelvű cikknek azt a változatát, ami a fordítás alapja volt, és így a cikk az adott időponttól kezdve önálló, az eredeti változtatásaitól független életet élhet a magyar Wikipédiában, nem szükséges folyton hozzáigazítani az idegennyelvű cikk aktuális állapotához.
http://en.wikipedia.org/wiki/Olsen-banda?oldid=435261141
 
Egy ilyen oldid végű cím egy ''permalink'', azaz mindig egyugyanarra bizonyos időponta szerintirégi változatra fogmutat mutatnimajd függetlenül attól, hogy azóta a fordítás alapjául szolgáló cikkbenóta mi minden változott az eredeti cikken. Ettől az időponttól kezdve éli a magyar cikk a maga önálló életét.
Ha a cikk laptörténetében (history) valamelyik dátumra rákattintasz, akkor a böngésző kisablakában láthatóvá váló cím végén találod meg az azonosító „oldid” számot, például így:
http://en.wikipedia.org/wiki/Olsen-banda?oldid=435261141
 
Egy ilyen oldid végű cím egy ''permalink'', azaz mindig egy bizonyos időpont szerinti változatra fog mutatni függetlenül attól, hogy azóta a fordítás alapjául szolgáló cikkben mi minden változott.
 
== Példák ==

Navigációs menü