„Szent Lukács gyógyfürdő” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
apró javítás
a (r2.7.1) (Bot: következő hozzáadása: fr:Thermes Szent Lukács)
a (apró javítás)
==A fürdő medencéi, szaunák, gőzfürdő==
A Lukács fürdőben létesítményei funkció szerint feloszthatóak (gyógyulás, sport, wellnes), ez részben az épület kialakításban is tükröződik.
A gyógyfürdő vagy [[termálfürdő|termál részleg]] három melegvizes medencével rendelkezik (32, 36 és 40 °C fokos gyógyvízzel) és egy kisebb szaunával. Itt található egy [[gőzfürdő|gőzfürdő]], melyhez 24 °C fokos hidegvizes merülő-medence tartozik. A 40 °C fokos kör alakú medence építészeti szempontból a török-fürdők hangulatát idézi.
Úszni két, kültéri medencében lehet. A hidegebb, 22 °C fokos úszómedencét férfi, míg a 26 °C fokos női medencének hívják, mely emlékeztet arra, hogy a fürdőt korábban nemek szerint elkülönítve lehetett használni. Korábban a férfi medencét nők is használhatták, azonban a női medencébe a férfiak nem járhattak át. A felújítás során a férfi-medence mellett két kültéri szaunát is létesítettek, mely a belső terek felújítása után is üzemel.
Az élménymedencében (vízhőfok: 32-33 °C fokos) sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, két nyakzuhany, ülőpadba rejtett hátmasszírozó vízsugár, pezsgőágy található.
 
A pihenőtérben található egy infraszauna (térítésköteles), valamint egy finn [[szauna|szauna]], jegkásagép, továbbá egy modern vonalvezetésű, fadézsára emlékeztető hideg vizes medence tartozik. Ezen kívül a pihenőtér felett egy súlyfürdő és egy vízi tornaedzésekhez használt medence, az élménymedence egyik bejárata mellett pedig [[Sebastian Kneipp|Kneipp]]-fürdő található. A pihenőtérben látható egy narancsos színű Himalája-sófal.
A Lukácsban két büfé üzemel, egyik a pihenőtérben, a másik a kertben.
 
102

szerkesztés

Navigációs menü