„Gázszer FC” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a 1994-ben alapított labdarúgócsapatok kategória hozzáadva (a HotCattel)
a Megszűnt labdarúgócsapatok kategória hozzáadva (a HotCattel)
23. sor: 23. sor:
[[Kategória:Magyar labdarúgócsapatok]]
[[Kategória:Magyar labdarúgócsapatok]]
[[Kategória:1994-ben alapított labdarúgócsapatok]]
[[Kategória:1994-ben alapított labdarúgócsapatok]]
[[Kategória:Megszűnt labdarúgócsapatok]]


[[lt:Gázszer FC]]
[[lt:Gázszer FC]]

A lap 2011. november 5., 09:52-kori változata

A Gázszer FC egy megszűnt magyar labdarúgócsapat. 1997-től az 1999-es őszi szezon végéig az első osztályban szerepelt. Székhelye Agárdon volt, azonban megfelelő stadion hiányában más településeken játszotta az élvonalbeli mérkőzéseit.

Története

Fájl:Gázszer FC.svg
Gázszer FC

A klub 1994-ben jött létre, a Fejér megyei I. osztályban szereplő Velence Tours jogutódjaként. Nevét a tulajdonos Németh László cége, a Gázszer Bt. után kapta. Az edző az egykor a Videoton FC csapatát irányító Hartyáni Gábor lett. A csapat minden évben bajnokságot nyerve egy-egy osztállyal feljebb lépett, így az 1997-98-as szezonban már az NB I-ben játszott. Mivel Agárdon nem volt a követelményeknek megfelelő stadion, a hazai mérkőzéseiket Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban játszották. Kellemes meglepetést okozva első szezonjukat 8. helyen zárták, Tiber Krisztián pedig gólkirály lett. Ennek ellenére nem sikerült jelentős szurkolótábort maguk mögé állítaniuk, a székesfehérváriak kitartottak a kiesés ellen küzdő Videoton mellett, a „betolakodónak” tekintett Gázszert inkább ellenszenvvel fogadták.

A következő szezonban a hazai mérkőzések helyszíne az akasztói stadion lett, amely a Stadler FC megszűnésével gazdátlan maradt (az utánpótlás csapatok viszont továbbra is Székesfehérvárott játszottak, a MÁV Előre-pályán). Bár előző évi szereplésüket nem sikerült megismételni, továbbra is stabil középmezőnybeli csapat maradtak, a mérkőzéseket viszont az új helyszínen nézői részről még inkább érdektelenség jellemezte.

Az 1999/2000-es bajnokságra visszaköltöztek Székesfehérvárra. Az új vezetőedző Csongrádi Ferenc lett, Hartyáni szakmai igazgatóként tevékenykedett tovább. A szezon jól kezdődött a csapat számára, története során először sikerült élen állnia a tabellán. Később némileg visszaestek, így az őszt 5. helyen zárták. Azonban a téli szünetben a fokozódó anyagi gondok miatt eladták a részvételi jogot a másodosztályú Pécsi Mecsek FC-nek, amely továbbvitte a Gázszer eredményeit. A játékosok szétszéledtek, a Gázszer FC megszűnt.

Legnagyobb sikerek

Első osztály

  • 1997/98 - 8. hely
  • 1999/2000 - őszi 5. hely (ezután eladták a részvételi jogot a PMFC-nek, amely a 7. helyen zárta a szezont)

Másodosztály

  • 1996/97 - NB II - Nyugati-csoport bajnoka

Harmadosztály

  • 1995/96 - NB III - Duna-csoport bajnoka

Megyei bajnokság

  • 1994/95 - Fejér megyei bajnok