„Legolas” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Hkbot (vitalap | szerkesztései)
a Bottal végzett egyértelműsítés: Trufa –> Borbak Trufiádok
Hkbot (vitalap | szerkesztései)
a Bottal végzett egyértelműsítés: Pippin –> Tuk Peregrin
15. sor: 15. sor:
'''Zöldlombfi Legolas''' (Greenleaf Legolas) egy Sindarin [[Tündék|tünde]] szereplő [[J. R. R. Tolkien]] ''[[A gyűrűk ura]]'' című regényében.
'''Zöldlombfi Legolas''' (Greenleaf Legolas) egy Sindarin [[Tündék|tünde]] szereplő [[J. R. R. Tolkien]] ''[[A gyűrűk ura]]'' című regényében.


Bakacsinerdő [[tünde]] királyának, [[Thranduil]]nak a fia. Ő is [[Frodó]] mellé szegődik a Gyűrű Szövetségébe és elkíséri a [[hobbit]]ot útján. Először [[Mória|Móriában]] mutatja meg remek íjász képességét, később pedig [[Amon Hen]]nél, a Helm Szurdoki csatánál, [[Minas Tirith]] ostrománál, majd a Fekete Kapu előtti ütközetnél. A karddal is jól bánik. Két legjobb barátja [[Aragorn]] és [[Gimli]] (noha a [[törp]]ök és [[tündék]] között régóta nézeteltérések vannak). Miután Amon Hen erdejénél a Szövetség felbomlik, Aragornnal és Gimlivel az elrabolt [[Pippin]] és [[Borbak Trufiádok|Trufa]] után erednek, ezért később a Gyűrű háborúba csöppennek bele.
Bakacsinerdő [[tünde]] királyának, [[Thranduil]]nak a fia. Ő is [[Frodó]] mellé szegődik a Gyűrű Szövetségébe és elkíséri a [[hobbit]]ot útján. Először [[Mória|Móriában]] mutatja meg remek íjász képességét, később pedig [[Amon Hen]]nél, a Helm Szurdoki csatánál, [[Minas Tirith]] ostrománál, majd a Fekete Kapu előtti ütközetnél. A karddal is jól bánik. Két legjobb barátja [[Aragorn]] és [[Gimli]] (noha a [[törp]]ök és [[tündék]] között régóta nézeteltérések vannak). Miután Amon Hen erdejénél a Szövetség felbomlik, Aragornnal és Gimlivel az elrabolt [[Tuk Peregrin|Pippin]] és [[Borbak Trufiádok|Trufa]] után erednek, ezért később a Gyűrű háborúba csöppennek bele.
Később magával viszi nyugatra Glóin fia Gimlit is, mert olyan jó barátok.
Később magával viszi nyugatra Glóin fia Gimlit is, mert olyan jó barátok.



A lap 2011. október 11., 20:53-kori változata

Legolas
Egyéb nevekZöldlombfi
Címa Bakacsin-erdő hercege
NépTünde
Kultúrabakacsin-erdei szürketünde
Könyv(ek)A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége, A két torony, A király visszatér
MegformálójaOrlando Bloom

Zöldlombfi Legolas (Greenleaf Legolas) egy Sindarin tünde szereplő J. R. R. Tolkien A gyűrűk ura című regényében.

Bakacsinerdő tünde királyának, Thranduilnak a fia. Ő is Frodó mellé szegődik a Gyűrű Szövetségébe és elkíséri a hobbitot útján. Először Móriában mutatja meg remek íjász képességét, később pedig Amon Hennél, a Helm Szurdoki csatánál, Minas Tirith ostrománál, majd a Fekete Kapu előtti ütközetnél. A karddal is jól bánik. Két legjobb barátja Aragorn és Gimli (noha a törpök és tündék között régóta nézeteltérések vannak). Miután Amon Hen erdejénél a Szövetség felbomlik, Aragornnal és Gimlivel az elrabolt Pippin és Trufa után erednek, ezért később a Gyűrű háborúba csöppennek bele. Később magával viszi nyugatra Glóin fia Gimlit is, mert olyan jó barátok.