„Gerard Way” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Visszavontam Pagony (vita) szerkesztését (oldid: 10432919)rossz gomb, sorry
aNincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:

{{nincs forrás}}
{{nincs forrás}}
{{nincs forrás}}
{{Zenész infobox
{{Zenész infobox

A lap 2011. szeptember 28., 20:56-kori változata

Gerard Way
Életrajzi adatok
Születési névGerard Arthur Way
Született1977. április 9. (46 éves)[1][2]
Summit[3]
SzármazásNew Ark, New Jersey, USA
Iskolái
  • School of Visual Arts
  • Belleville High School
Pályafutás
Műfajok
EgyüttesMy Chemical Romance
Hangszerénekhang
Hang
Tevékenység
Kiadók
  • Reprise Records
  • Warner Bros. Records

Gerard Way weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Gerard Way témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Gerard Arthur Way (New Jersey, New Ark, 1977. április 9. – ) a My Chemical Romance nevű rockbanda frontembere, énekese és alapítótagja egyben, illetve a banda basszusgitárosának, Mikey Way-nek a bátyja.

Évei a My Chemical Romance előtt

Gee skót és olasz családból származik. Először negyedikes korában énekelt, amikor részt vett a Peter Pan című iskolai előadásban. Az anyai nagyanyja, Elena Lee Rush tanította énekelni (akiről a Helena című daluk is szól), rajzolni és előadni. Ő csinálta Gerard jelmezét is melybe beletartozott a hagyományos zöld harisnyanadrág. Ezután Gee elfordult az énekléstől mondván „Hát, nem akarok ez a furcsa gyerekénekes lenni, jobban érdekelnek a képregények és az Iron Maiden”. Ezután eldöntötte, hogy grafikus rajzolást fog folytatni.

Gee-t mindig is érdekelte a rajzolás és a képregények, mivel a házuk, ahol gyermekkorában élt, „sötét és borúsan gótikus” kinézetű volt Belleville városában, New Jersey-ben. Gee azt mondta, hogy gyerekként nem nagyon engedték kinn játszani, mivel egy nagyon veszélyes környéken laktak. Helyette egy képzeletbeli világot alkotott meg a fejében és ez vezetett a művészet iránti szeretetéhez. Mint mindenki más, Gerard is eljutott gyerekként ahoz a felfedezéshez, hogy előbb vagy utóbb mindenki meghal, a szerettei is. Egy idő után azonban mégis valamiféle gyönyörűséget fedezett fel a halálban és annak misztikusságában.

Tinédzser korában elkezdődtek a problémái. Állítása szerint sokan csak úgy ismerték, mint a "16 éves srácot, aki minden apróságért leissza magát". A gimiben töltött utolsó éveiben történt meg az az eset is, ami az "I'm Not Okay" című számukat isnpirálta. Gerardnak ugyanis titokban nagyon tetszett egy lány, de az a barátja által készített, Way szavait idézve "nagyon izléstelen" pornóképeket jelentetett meg magáról. Gerard persze kiakadt és kiábrándult a lányból további alkoholhoz fordulva. Ekkoriban már drogproblémái is voltak.

Miután befejezte a középiskolai tanulmányait a Belleville High School-ban 1995-ben, a New York-i School Of Visual Arts nevű művészeti iskolába járt, ahol lediplomázott képzőművészként 1999-ben. Gerard képregény író akart lenni és igényt tartott kedvenc képregény csapatára ami a Doom Patrol volt. 2001-ben megpróbált eladni egy rajzfilmsorozatot a Cartoon Networknek, melynek neve The Breakfast Monkey. A Cartoon Network elutasította, mivel nagyon hasonlított az Aqua Teen Hunger Force című rajzfilmsorozathoz, ami már forgott akkor a csatornán.

Külső hivatkozások

Commons:Category:Gerard Way
A Wikimédia Commons tartalmaz Gerard Way témájú médiaállományokat.
  1. Internet Movie Database (angol nyelven). (Hozzáférés: 2015. október 16.)
  2. https://www.talkhouse.com/artist/gerard-way/, 2021. szeptember 29.
  3. https://www.britannica.com/topic/My-Chemical-Romance, 2021. szeptember 29.