„Dokumentumszerkesztő” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a egyért
EmausBot (vitalap | szerkesztései)
a r2.6.4) (Bot: következő hozzáadása: kk:Мәтіндік процессор
43. sor: 43. sor:
[[iu:ᑎᑎᖅᑲᓕᐅᕈᑦ ᖃᕆᑕᐅᔭᙳᐊᒃᑯᑦ/titiqqaliurut qaritaujannguakkut]]
[[iu:ᑎᑎᖅᑲᓕᐅᕈᑦ ᖃᕆᑕᐅᔭᙳᐊᒃᑯᑦ/titiqqaliurut qaritaujannguakkut]]
[[ja:ワードプロセッサ]]
[[ja:ワードプロセッサ]]
[[kk:Мәтіндік процессор]]
[[ko:워드 프로세서]]
[[ko:워드 프로세서]]
[[la:Programma editorium]]
[[la:Programma editorium]]

A lap 2011. július 22., 17:45-kori változata

A dokumentumszerkesztő vagy szövegfeldolgozó (gyakran értelemzavaróan szövegszerkesztő) (angolul word processor) egy olyan számítógépes alkalmazás, amely valamilyen nyomtatható anyag létrehozására, szerkesztésére, formázására és esetlegesen nyomtatására használható.

A dokumentumszerkesztők a korai szövegformázó eszközök leszármazottjai. A dokumentumszerkesztés az egyik legkorábbi irodai számítógép-alkalmazási terület volt.

Bár a korai dokumentumszerkesztők valamilyen szöveges leíró nyelvet használtak (a LaTeX például a mai napig ilyen), legtöbbjük ma már kihasználja a grafikus felhasználói felületek lehetőségeit, és WYSIWYG módban szerkeszt.

A legszélesebb körben a Microsoft Word alkalmazást használják erre a célra, a Microsoft szerint 500 000 000 ember használja az Office programcsomagot. Sok más kereskedelmi dokumentumszerkesztő alkalmazás is létezik, például a Word Perfect vagy a StarOffice. A nyílt forrású (és emellett ingyenes) alkalmazások, mint a LibreOffice (OpenOffice.org) Writer vagy a KWord népszerűsége gyorsan nő.

Lásd még

Külső hivatkozások