Spartacus: Az aréna istenei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Spartacus: Az aréna istenei
(Spartacus: Gods of the Arena)
Műfajakció, kaland, történelmi

AlkotóSteven S. DeKnight
FőszereplőJohn Hannah
Lucy Lawless
Dustin Clare
Manu Bennett
ZeneszerzőJoseph LoDuca

OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Évadok1
Epizódok6
Gyártás
ProducerSteven S. DeKnight
Részenkénti játékidő50 perc
Sugárzás
Eredeti adóStarz
Eredeti sugárzás2011. január 21.2011. február 25.
Első magyar adómagyar AXN, AXN Black, HBO, Viasat 6
Kronológia
ElőzőSpartacus: Vér és homok
KövetkezőSpartacus: Vengeance
További információk
SablonWikidataSegítség

A Spartacus: Az aréna istenei (eredeti cím: Spartacus: Gods of the Arena) amerikai televíziós sorozat a Starz csatornán, mely a Spartacus: Vér és homok előzménysorozataként debütált 2011. január 21-én.

A sorozat a Batiatus-ház felemelkedésének és a gladiátoriskola történetét meséli el, vagyis a Spartacus megjelenése előtti időszakot. A rabszolga gladiátorok élete a gladiátorviadalokból, a viadalokra való edzésből áll, gazdáik életét pedig a pompa, az ármánykodás, és a szex szövi át. Továbbá nyomon követi Gannicus (Dustin Clare) életét, az első gladiátorét aki bajnok lesz Capuában.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyarhang
Quintus Batiatus John Hannah Cseke Péter
Lucretia Lucy Lawless Orosz Anna
Gannicus Dustin Clare László Zsolt
Oenomaus Peter Mensah Kálid Artúr
Gaia Jaime Murray Peller Anna
Naevia Lesley-Ann Brandt Pikali Gerda
Diona Jessica Grace Smith Bogdányi Titanilla
Ashur Nick Tarabay Kolovratnik Krisztián
Dagan Shane Rangi
Crixus Manu Bennett Epres Attila
Barca Antonio Te Maioha Csankó Zoltán
Solonius Craig Walsh-Wrightson Mihályi Győző
Melitta Marisa Ramirez Földes Eszter
Titus Batiatus Jeffrey Thomas Ujréti László
Tullius Stephen Lovatt Máté Gábor
Vettius Gareth Williams Nagy Ervin
Doctore Temuera Morrison Csuja Imre

Epizódlista[szerkesztés]

# Eredeti cím Magyar cím Eredeti bemutató Magyar bemutató
01 Past Transgressions A Múlt Vétkei 2011. január 21. 2011. március 22.
Quintus Batiatus átveszi a capuai gladiátoriskola vezetését. Ő tekintélyre és politikai hatalomra törekszik Capuában és még azon túl is. Ennek érdekében befolyásos ismerősökre próbál szert tenni a politika és a társadalmi előkelők világában. Ehhez el kell érnie, hogy gladiátorai részt vehessenek a legkeményebb küzdelmekben. Ezért abban bízik, hogy Gannicus, a rossz hírű harcos dicsőséget fog hozni neki és a gladiátoriskolájának.
02 Missio Kegyelem 2011. január 28. 2011. március 29.
Batiatusnak egy finoman kidolgozott tervvel sikerül elérnie, hogy Gannicus megőrizhesse vezető helyét Vettius közelgő játékain. Gannicus félelmetes és gátlástalan, aki küzdelem mellett csak borra és asszonyra szomjazik. Oenomaus vágya, hogy visszaszerezze régi rangját a gladiátoriskolában. Hamarosan új kihívások várnak rá. Először is Doctoréval kell összemérni erejét. Az összecsapásban Oenomaus megöli az ellenfelét, majd felveszi a Doctore címet.
03 Paterfamilias Családfő 2011. február 4. 2011. április 5.
Gannicusnak köszönhetően felragyog Batiatus csillaga. Tisztán látja az utat, amelyet végig kell járnia, hogy gazdag, és befolyásos római polgár lehessen. Batiatus nem engedheti, hogy kicsússzon az irányítás a kezei közül. Terveihez társat talált hűséges és számító feleségében, Lucretiában, és annak csábító barátnőjében, Gaiában. Ők hárman mindent megtesz azért, hogy irányítsák az embereket és megszerezzék a hatalmat Capuában.
04 Beneath the Mask A maszk mögött 2011. február 11. 2011. április 12.
Hatalmi harc alakul idősebb és az ifjabb Batiatus közt. Egy illető megemlíti, hogy hallott az örömökről, amelyek a Lucretia házában kaphatók. Gaia lehetőséget lát ebben, de az idősebb Batiatus nem engedne tivornyát, de sikerül meggyőzniük, hogy utazzon el néhány napra. Ennek örömére partit rendeznek, de az esemény tragédiával végződik.
05 Reckoning A számvetés 2011. február 18. 2011. április 19.
Gaia halála megerősíti Quintust abban, hogy bosszút álljon Tulliuson. Az idősebb Batiatus kíváncsi, hogy gladiátorai mire képesek, ezért egymás elleni harcra utasítja őket. Gannicus és Melitta érzelmileg egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
06 The Bitter End A keserű vég 2011. február 25. 2011. április 26.
Batiatus halott apját gyászolja, és mindenért Tulliust okolja, ezért bosszúra készül. Solonius azonban egy jobb megoldást kínál fel megoldásként. Az új aréna építése a végéhez ér és az avatását gladiátorharccal ünneplik meg. A küzdelmek közü Crixus és Gannicus csatája emelkedik ki, akik szeretnék eldönteni az elsőség kérdését: Aki nyer az szabad lehet és elhagyhatja a gladiátoriskolát.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]