South Clackamas Transportation District

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
South Clackamas Transportation District
Adatok
Ország Amerikai Egyesült Államok
HelyszínClackamas megye
Típusautóbusz-hálózat
Átadás1989
Vonalak száma3
Üzemeltető
A South Clackamas Transportation District weboldala
SablonWikidataSegítség

A South Clackamas Transportation District (SCTD-ként rövidítve) egy autóbusz-hálózat, amely az Oregon állambeli Molallát köti össze a Clackamas Közösségi Főiskolával.

Az utazás egy dollárba kerül; régebben a főiskola felé/felől ingyenes volt.

Leírás[szerkesztés]

A rendszert a Clackamas megyei bizottság hozta létre 1989-ben, a TriMet helyi szolgáltatásának kiváltására (eredetileg Molalla Transportation Districtként;[1] később South Clackamas Transportation Districtre nevezték át). Molallát 1989. január 1-jétől nem szolgálják ki a TriMet buszai.[2] A 2000. július 1-jén kezdődött 2001-es üzleti évben a hálózat hétszázezer dollárból működött (ez 2016-ban $947 000 volt); a kiadásokat a környékbeli vállalkozások adóterheiből fedezik. Az adó 2000-ben 0,3% volt,[3] ma pedig fél százalék.[4]

Vonalak[szerkesztés]

  • Molalla◄►Clackamas Community College
  • Molalla◄►Canby
  • Infra-City Bus

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a South Clackamas Transportation District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Vince Kohler: Board OKs formation of transit district for Molalla area; New entity would replace service Tri-Met provided. (angolul) The Oregonian, (1989. március 3.) C4. o.
  2. Stan Federman: Tri-Met approves withdrawal of three communities. (angolul) The Oregonian, (1988. december 1.) C14. o.
  3. Steven Amick: Map expert clears up boundary uncertainty. (angolul) The Oregonian, (2000. június 12.) E2. o.
  4. South Clackamas Transportation Tax Code (angol nyelven), 2006. szeptember. [2016. augusztus 19-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. július 1.)

További információk[szerkesztés]