Sonic the Hedgehog

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Sonic a sün (Sonic the hedgehog, ソニック・ザ・ヘッジホッグ, Sonikku za Hejjihoggu) a SEGA híres kabalája, videojátékok, képregények, rajzfilmek főszereplője (egy-két képregény esetébe mellékszereplő, vagy egyáltalán nem is szerepel). Kék bundája, és zöld szeme van. Általában piros-fehér cipőt hord, és nincs nála gyorsabb lény az egész világon.

Sonic a Nintendo szintén híres karakterére, Mariora lett a válasz. Első videó játéka a Sonic The Hedgehog, amit 1991-be adtak ki SEGA Genesis-re. Innentől számítják a süni születését.

A játék nem épp a legjobb grafikával, de élvezhető játéktörténettel készült. Sonic fő ellenfele, Dr. Ivo Robotnik – most már Dr. Eggman, vagy Eggman – aki folyton meg akarja szerezni a Káosz Smaragdokat (Chaos Emeralds). A Smaragdok mozgatják Sonicék világát, azaz Mobiust(máshol Angel Island a neve). Ebben a részben mutatkozik be Sonic és Robotnik.

A Sonic the Hedgehog 2-ben feltűnik egy új karakter is, név szerint Miles "Tails" Prower. Tails nagyon kicsi, ezért Sonic öccsének fogadta és vigyáz rá, nehogy baja essen a kis, kétfarkú rókának.

A Sonic the hedgehog 3. része... megintcsak újabb karakter, Knuckles. A hangyász ebben a részben ellopja Sonictól a Smaragdokat, amelyeket Sonic mindenkép vissza akar szerezni.

A Sonic The Hedgehog-nak van egy módosított változata, amiben Sonic dühöngő sorozatgyilkos. Ebben a verzióban mellékszereplőket irányítunk. Fontos megjegyezni, hogy ez egy igaz creepypasta. Az eredeti Sonic.exe eltűnt, ma már csak másolatok terjengenek.