Smart crypto note

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A Smart Crypto Note (SCN) egy forradalmian új blockchain technológiára épülő, nemzetközi, digitális kereskedelmi és fizetési rendszer, mely 2019-től kerül hivatalosan bevezetésre. A Smart Crypto Note rendszere, mint a csekk (mint fizetőeszköz) digitális blokklánc alapú megfelelője, a megosztás alapú gazdaság (sharing economy) elvei szerint működik, egy speciális (nem ICO-szerű) közösségi finanszírozást valósít meg a blokklánc technológia (blockchain), az okos szerződések (smart contract) segítségével, a kriptovilág lehetőségei és a váltók szigorú, nemzetközi szabályai szerint.


Blockchain Solution Zrt.[szerkesztés]

A Smart Crypto Note rendszer fejlesztője a Blockchain Solution Zrt. Marketinggel, tartalomfejlesztéssel, rendezvények szervezésével és oktatással segíti a Smart Crypto Note piaci bevezetését és az ajánlói program működését.

Okos szerződés[szerkesztés]

Az okos szerződésekkel korábban a Bitcoin kistestvérének nevezett Ethereum rendszerében is találkozhattunk, hiszen az Ethereum volt képes először okos szerződések létrehozására megszüntetve ezzel a fizetési, a biztonsági, a személyi és még sok hasonló szerződéskötési problémát. A rendszer a regisztrációkor és az után is használja az okos szerződés adta lehetőségeket. A regisztrált személyek tulajdonába kerülő digitális valuták segítségével váltókat bocsájthat ki, amit felhasználhatnak az érintettek akár autóvásárlásra, ingatlan vételre, tőzsdézésre és még számos a dologra. A digitális váltók és a hozzátartozó digitális valuták felhasználhatóságát folyamatosan növelik.

A Smart Crypto Note első megvalósulása a COVERNOTE, mely működését 3 digitális valuta segíti a FREEHARD, a BITHARD, a COVERCASH.

A rendszer működését biztosító eszközök[szerkesztés]

COVERNOTE[szerkesztés]

A digitális váltók első példánya. Futamideje 5x1 év. 5% FREEHARD-ért vagy BITCOINHARD-ért igényelhető. Lehetővé tesz kamatmentes fizetést ott, ahol elfogadják a digitális váltót.

Segítségével könnyen, gyorsan, közreműködő harmadik fél nélkül lehet megvalósítani pl. nagy összegű beruházásokat (pl. ingatlan, autó…stb.), rossz hitelek kiváltását, áruk, szállítmányok halasztott fizetését, vállalkozások tőkeemelését…stb.

BITHARD[szerkesztés]

Korlátozott mennyiségben kibocsátott, lejárat nélküli kriptodeviza, amely COVERNOTE jegyzésére használható. Elszámoló deviza, amelynek alapjegyzési mennyisége 4.320.000 db. 2019. február 11-től indul a Covertőzsde és egyúttal a kereskedés.

Felhasználási módjainál fontos szempont, hogy Bitcoin árfolyamához kötött. Amennyiben valaki szeretné a rendszer segítségével megtermelt pénzt felvenni, azt a BITHARD értékesítésén keresztül tudja.  A BITHARD ellenértéke kiutalható igény szerint Bitcoinban, dollárban, és más valutákban is.

FREEHARD[szerkesztés]

A FREEHARD egy ingyenes rövid lejáratú kriptoeszköz szerepe utalványhoz vagy kuponhoz hasonlítható. FREEHARD-ot kap minden rendszerbe regisztráló felhasználó 0,05 BTC értékben. A FREEHARD-al fedezhető a kötelezőn kibocsájtható COVERNOTE értéke. A rendszerhez tartozó ajánlói programban résztvevő felhasználók jutalékait is FREEHARD-ban fizetik ki.

COVERCASH[szerkesztés]

A COVERCASH rövid, 1 éves lejáratú kriptodeviza, amely a COVENOTE (digitális váltó) lejárat előtti kifizetésekor jön létre.

Felhasználható fizetőeszközként, csereeszközként, adható-vehető továbbá COVERNOTE kifizetésére is használható, azonban ilyenkor bevonásra kerül.

A Smart Crypto Note rendszere szigorúan a nemzetközi szabályoknak megfelelően működik. Az SCN készítői egy létező, jogilag szabályozott pénzügyi eszközt digitalizáltak a blokklánc technológia segítségével és 100%-ban garantálják a váltó kifizetését. Ez a garancia biztonságot ad a digitális váltók elfogadóinak, akik így legkésőbb a lejárat napján pénzükhöz jutnak.