Slugterra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Slugterra
Műfaj akció, kaland, vígjáték, sci-fi

Alkotó Asaph Fipke
Író
 • Asaph Fipke
 • Todd Garfield
 • Ken Pontac
 • Rob Hoegee
 • Scott Sonneborn
Rendező
 • Johnny Darrell
 • Sebastian Brodin
 • Blair Simmons
 • Daniel Ife
 • Clint Butler
Hang
 • Samuel Vincent
 • Andrew Francis
 • Lee Tockar
 • Shannon Chan-Kent
 • Mark Oliver
 • Brian Drummond
Zeneszerző Brian Carson

Ország
Nyelv angol
Évadok 4
Epizódok52 (3+2 mozifilm)
Gyártás
Vezető producer
 • Asaph Fipke
 • Chuck Johnson
 • Ken Faier
 • Rob Hoegee
Producer Asaph Fipke
Részenkénti játékidő 22 perc
Gyártó Nerd Corps Entertainment
Forgalmazó Shout! Factory
Sugárzás
Eredeti adó Kanada Disney XD
Eredeti sugárzás2012. szeptember 3.2013. október 19.
Első magyar adó Megamax
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
További információk

A Slugterra amerikai–kanadai televíziós 3D-s számítógépes animációs sorozat, amelyet Asaph Fipke alkotott. A Nerd Corps Entertainment készítette, a Shout! Factory forgalmazta. Kanadában 2015. október 15. és 2013. október 15. között a Disney XD vetítette, Magyarországon pedig 2014. január 26. és március 5. között a Megamax sugározta.

Ismertető[szerkesztés]

A főhős, Eli Shane, aki egy tinédzser. Elszánta magát, hogy a Slugterra legnagyobb hőse lesz. Ezt csak úgy tudja megvalósítani, ha begyűjt valamennyi slugot, tornáztatja őket, és kihívja párbajra a kis lényeket. Mielőtt a Slugterrára érkezett volna, csak egy slug volt nála, a jól ismert Burpy. Amikor legelőször van Slugterrán, egy újdonsült barátra lel, egy molenoidra, akinek neve Pronto. Ezután Trixie-vel találkozik, aki megvédi egy szélhámos slugharcostól. Majd útja során összefut egy Barlangi Trollal, akinek neve Kord. Pronto segít neki és elindul egy bajnokságon, ahol több slugot tornáztathat és ha nyer, választhat egyet az ellenfél slugjai közül. Ők négyen megalakítják a Shane csapatot, céljuk, hogy megállítsák a gonosz Dr. Thaddeus Blakket a hátborzongató slugjaival.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Beatrix ,,Trixie'' Sting Shannon Chan-Kent Pekár Adrienn Trixie egy vagány lány aki minden bajból kihúzza a Shane csapatot.
Kord Zane Andrew Francis Papucsek Vilmos Egy mérnök barlangi troll, aki mindent tud a barlangokról és a fegyverekről.
Pronto Lee Tockar Pálfai Péter A Shane csapat térképésze, aki minden rövidítést ismer a barlangokban.
Eli Shane Sam Vincent Penke Bence A Shane család utolsó élő tagja, aki a gonosz Dr. Thaddeus Blakk ellen harcol.
Maurice Brian Drummond Dr.Blakk leghűségesebb embere, minden gondját megoldja.
Dr. Thaddeus Blakk Mark Oliver Forgács Gábor A Shane csapat fő ellensége, ő találta ki a ghoulosító eljárást.
Árnyék klán (több lényből áll pontos nevük nem ismert) Ismeretlen eredetű lények, igen fejlettek, de zárt közösségben élnek, van egy királyuk.

Slugok[szerkesztés]

A slugok kis, aranyos, színes lények, akiket kilövőkkel szoktak kilőni, és ha elérik a 160 km/h-át átalakulnak és különféle képességeikkel harcolnak. A slugokat képességeik szerint különböző csoportokba sorolják. Időnként el kell menniük a Fénykúthoz, hogy újratöltődjenek, különben meghalnak. Ha elérik a 220 km/h-t akkor Mega Morphá alakulnak.Ez a megamorphózis.

Ghoulok[szerkesztés]

A ghoulok egyszerű slugok, akiket Dr. Blakk a mélyről bányászott Fekete Víz készletével alakít át. A ghoulok mindig fekete színűek, vörös a szemük, remegnek és folyton morognak és harapnak. A ghoulokat meg lehet gyógyítani a Fénykút fényével, de néhány különleges slug is képes rá. pl: Boon Doc

Mecha Beast-ek[szerkesztés]

Slugterrán az utazásnak kétféle módja van: az egyik Dr. Blakk vasúthálózata, viszont ezt általában csak gazdag slug-gyűjtők használják, a másik a Mecha Beast-ek. A Mecha Beast-ek állatszerű robotok, akikre gazdáik felülhetnek és utazhatnak rajtuk. Mindegyiknek van egy szíve, amiben olyan energia van, mint a slugokban, de ezeket nem kell újratölteni. Lehet őket fejleszteni is, főleg a barlangi trollok értenek ehhez, ezért ők vezetik a Mecha Beast gyárat is. Át tudnak alakulni egy-egy járművé, (autóvá, motorrá, stb.) de tudnak a levegőben is siklani. Ghoulosítani is lehet őket, azzal, ha Fekete Vizet fecskendeznek a szívükbe, úgy elkezdenek ők is remegni, majd felrobbannak, de a robbanás előtt még vissza lehet fordítani a folyamatot. A Shane csapat Mecha-it Kord fejleszti.

Kilövők (Blasters)[szerkesztés]

Mindenkinek másféle van, ezekkel lehet a slugokat kilőni és különféle kiegészítők is vannak hozzájuk. A legnagyobb készítőjüket Red Hook-nak hívják, és egyik kézfeje helyén egy piros kampó van. Ő készítette a két Defender Slipstream XVL-t, amiből csak két darab készült, az egyik Eli nagyapjáé volt, (aki később tovább adta az apjának) a másik pedig Eli-é, valamint ő készítette el Eli kilövőjéhez a "dupla csöves" nevű kiegészítőt, amivel fúziós lövéseket lehet végrehajtani. Később Blakk elfogatja, hogy gyorsítót készítsen a kilövőikhez, de titokban a Shane csapatnak is készít, végül kiszabadítják.

Az átalakulás szintjei[szerkesztés]

A slugok amíg nincsenek kilőve, (Protoform formában vannak) addig kis, aranyos lények. akik aludhatnak, TV-t nézhetnek, ehetnek és még sok minden mást is csinálhatnak. Vannak olyan fajták is akik ilyenkor is tudnak valami érdekeset csinálni, (pl.: jeget fúj, pókhálót lő, stb.) de vannak akik csak átalakulva képesek ilyesmire. Egy slug (és egy ghoul is) 160 km/h-nál alakul át, ezt Velocity formának hívják. Amikor Kord beépítette a Shane csapat Mecha Beast-jeibe az átalakulást, képesek voltak velük 100 km/h-val haladni a Blakk elől való menekülés közben, de amikor egy kőfal torlaszolta el az utat, Eli kilőtte Burpy-t, de mivel már eleve gyorsan haladtak, Burpy elérte a 200 km/h-t és Velocity formában újra átalakult Mega Morph formába. A Mega Morph formában lévő slugok (és ghoulok) átalakulva, és Protoformként is egy kicsit máshogy néznek ki, és sokkal erősebbek. Miután Red Hook megcsinálta a Shane csapatnak a gyorsítókat képesek rögtön Mega Morph-okat kilőni, viszont Mega Morph ghoul-okhoz csak a Mega Morph slug-ok elég erősek. Ha egy slug még nem áll készen arra, hogy Mega Morph legyen, akkor nem alakul át, csak Velocity módban pattog egy ideig, mert túl nagy neki a sebesség.

A slugok fajtái[szerkesztés]

Összesen 47 féle slug van különféle képességekkel:

1. AquaBeek: egy víz alatt élő slug, de felszínen is használható. Képes erős vízsugarat lőni, amitől a slugok és ghoulok is Protoformok lesznek, víz alatt képes tintát is lőni, valamint erős vízhullámokat megidézni.

2. Arachnet: egy nagy lila pókká alakul, erős pókhálójával képes csomózni, embereket megtartani, vagy egy hídszerűséget kilőni két dolog közé.

3. Armashelt: erős, felpáncélozott slug, kemény rák-szerű kezeivel még hatalmas sziklákat is kettétör.

4. Blastipede: kék bombákat dob, amik akkor aktiválódnak, ha a csápjait összeérinti.

5. Boon Doc: egy zöld, egy szemű slug, képes Mecha Beast-eket, vagy egyszerre több ghoult is meggyógyítani. Van egy fehér változata is, aki a fényével tud gyógyítani. Elinak a Boon Docja a Doki nevét viseli.

6. Bubbaleone: nagy lufira hasonlít, mikor átalakul, képes embereket szállítani magában, és buborékokat lő.

7. Cristalyd: képes alagutakat ásni. Ritka slug, csak 1000 évenként bukkan fel.

8. Diggrix: a Crystalyd slugokhoz hasonlóan képes alagutakat ásni.

9. Dirt Urchin: tüskéket lő.

10. Enigmo: eddig csak két élő példánya ismert, ha eltalál valakit, képes komoly látási zavarokat okozni, amíg újra el nem találja az illetőt. Láthatóvá teszi a slugok auráját.

11. Fandango: felerősíti a slugok energiáját.

12. Fingerlings: bébi slugok.

13. Flaringo: egy erős tűz slug, képes tűzrobbanásokat előállítani.

14. Flaturorhinkus: erős bűzfelhőt csinál. Gyakran menekülésre használják.

15. Flopper: az egyetlen slug, aki nem alakul át, viszont nagyon nyúlós, csúszós, és ha egy másik kilövőbe lövik, lebénítja az ellenfelet.

16. Forgesmelter: képes lávát köpni, és akár az ólmot is megolvasztja.

17. Frightgeist: átalakulva szörnyű szörnyként néz ki, és akit eltalál, az a legrosszabb félelemeit látja.Eli Frightgeistjét Spookernek hívják.

18. Frostcrawler: átalakulva kicsit jeti-szerűen néz ki. Képes jégbe fagyasztani más slugokat és ghoulokat, vagy jéghidat fúj két szikla között.

19. Geoshard: kristályburkot tud megidézni a földből, vagy egy kristálypáncélt idéz meg az ellenségen, aki hibernációs állapotba kerül, amíg a kristály le nem törik.

20. Grenkue: Miután kilőtték, a farka elkezd égni, mint egy kanóc, és mikor a testéhez ér, felrobban.

21. Hexlet: ezt a slugot nem lőtték ki a sorozatban. Akit eltalál, annak balszerencséje lesz.

22. Hop Rock: egy felpáncélozott slug, aki robbanó köveket lőhet a páncéljából, vagy felrobbanhat.

23. Hoverbug: az egyetlen slug aki Protoformként is tud repülni, mikor átalakul képes embert és más nagyobb dolgokat szállítani.

24. Hypnogryf: képes hipnotizálni másokat, hogy engedelmeskedjenek.

25. Infurnus (mint Burpy): ismerten a Shane család slugja, aki az Infurnus slug kilövője, az Slugterra védelmezője. Burpy képes tűzfalat csinálni, tűzlabdát dobni, valamint erős tűzcsapásokat megidézni.

26. Jellysh: ragadós nyálkát lő, hogy az ellenséges slug (vagy ghoul) ne lásson tőle, valamint képes egy nagy adaggal akár több embert a földhöz ragasztani.

27. Lariat: hozzá tapad valamihez, (például egy sziklához) majd kilő egy ragadós nyál kötelet, hogy a gazdája felmászhasson.

28. Lavalynx: egy slug, aki lávát köp, mint a Forgesmelter slugok.

29. Mimkey: a vele szemben kilőtt sluggá változik és ugyanazok lesznek a képességei.

30. MakoBreaker: víz alatt élő slug, képes egy cápa-szerű lénnyé változni.

31. Negashade: sötét füstöt idéz meg az ellenség körül, és amíg nem látnak, addig támad.

32. Neotox: egy zöld füstöt csinál, ami megdermeszt bárkit, (kivéve a slugokat és a ghoulokat) aki belélegzi, egészen addig, amíg a füst el nem oszlik.

33. Phosphoro: erős fényt bocsát ki, ami egy időre elvakítja az ellenséget.

34. Polero: két részre válik, akiket egy vékony rész köt össze, így rátekeredhetnek valaki lábára, hogy az illető ne tudjon mozogni.

35. Rammstone: egy kosra hasonlító slug, nagy szarvakkal és öklökkel, képes hatalmasakat ütni, és köveket lőni az ökleiből.

36. Sand Angler: képes futóhomokot csinálni, vagy a föld alatt haladni.

37. Slicksilver: acél pajzs van a testén, képes mágneses kört megidézni és fém, vagy vas tárgyakat lebegtetni.

38. Slyren: Bariton hangzásban tud énekelni, amitől mindenki elalszik, aki közelebb megy. Képes még kristályokat is széttörni a hangjával.

39. Gazzer: akit eltalál, az elkezd nevetni, ami akadályozza a célzását.

40. Speedstinger: a hátán lévő lemezek miatt képes egyik helyről a másikra pattanni, így trükkös lövésekhez használható.

41. Tazerling: képes áramot lőni, vihart megidézni, vagy elektronikai berendezéseket tönkretenni.

42.Thresher: képes körfűrészként forogni, ezáltal bármit el tud vágni.

43.Thugglet: képes illúziók megidézésére, álcázni bírja magát és a gazdáját, vagy sokszorozási illúziót csinál. Ha egy Thugglet slug ghoul, képes magát rendes slugnak álcázni, viszont az illúziói csak az emberi szemet tévesztik meg, a kamerákat nem.

44.Tormato: egy tornádót idéz meg, ami magába szíhvat embereket is. Meg tudja fordítani valaminek a forgási irányát is.

45.Vinedrill: befúrja magát a földbe, majd kinő onnan egy növényként, és indáival kapja el az ellenséget, virágaival be bírja szívni a Neotox slugok füstjét, majd kiadja friss levegőként, felrobbantja a virágait, melyeknek pollenjétől a támadó elalszik.

46. Xmitter: egy elektromos hullámot bocsát ki, amitől egy bizonyos körzetben minden elektromos tárgy leáll, beleértve az összes kilövőt és fegyvert is.

47. Goon: ez a slug csak a filmben van és képes slugokat ghulokká változtatni valamint az embereket is tudja irányítani.

Mivel a ghoulok csak gonosszá tett slugok, ezért a fajtáinak nevei nagyon hasonlítanak az eredeti fajta nevükhöz. Pl.:Boon Doc-Goon Doc.

Fúziók[szerkesztés]

A fúzió, amikor két olyan slugot akiknek összeillik az aurája (ezt akkor lehet látni, ha valakit eltalálnak egy Enigmo sluggal) teljesen egyszerre lőnek ki. A két slug kombinálja puszta erejét, ezáltal létrehoznak valami szörnyen erőset. Összesen 11 féle van.

1. SoulBeam: White Boon Doc+Negashade-egy fekete-spirális sugár, aminek erős hatása volt.

2. NovaShock: Infurnus+Tazerling-egy hatalmas villámló tűz golyó, ami egyenesen Blakk-et találta el miután legyőzte a legyőzhetetlen mestert.

3. MagmaBlade: Thresher+Forgesmelter-egy hatalmas körfűrész, ami körül láva van, ez olyan erős volt, hogy félbevágta Blakk egyik vonatát.

4. BoulderStorm: Rammstone+Tormato-hatalmas tornádó, amiből kövek repülnek.

5. NitroBubble: Infurnus+Bubbaleone-egy nagy lufi-szerű lény ami tűzmeghajtású, és az egész Shane csapat elfér benne.

6. InfernoSlam: Infurnus+Rammstone-egy megnövekedett Rammstone lángoló szarvakkal, ami nagyobbat üt, mint öt erős slug együtt.

7. ElectroSpear: Tazerling+Dirt Urchin-együtt pörögnek, és közben villámló tüskéket lőnek mindenfelé.

8. Supernova: Infurnus+Phosphoro-együtt pörögnek, és amikor a Phosphoro slug elkezd világítani, az Infurnus energiát ad neki, így egy hatalmas erejű fényt hoznak létre.

9. MagmaStrike: Infurnus+Armashelt-egy hatalmas égő szikladarabot dobnak.

10. RockArmour: Rammstone+Hop Rock-a Rammstone slug megnövekszik és szikla páncélja lesz a testén, a hátán, a hasán, és az öklein.

11. SawBolo: Polero+Thresher-két Thresher slug lesz, akik egyesülnek egy naggyá, és elkezdenek forogni.

Rossz fúziók[szerkesztés]

Ha két olyan slugot kombinálnak, akiknek nem illik össze az aurájuk, akkor a következmény akár végzetes is lehet. Eddig csak egy ilyen történt.

1.TiringPulse: Infurnus+AquaBeek-egy bizonyos körzetben az összes slug kifárad egy időre. A ghoulokra nem hat.

Az őselemek[szerkesztés]

Slugterrán mindegyik slug egy őselemtől származik, ezek a slugok a legerősebbek. Ha valami történik az egyik őselemmel, mint a ghoulosítás, akkor az összes tőle származó slug is ghoul lesz, és csak az őselem meggyógyítása a megoldás. Az összes őselem ghoullá tétele egész Slugterrát elpusztítja. Összesen öt őselem van:

Föld őselem: hatalmas ütőereje van, képes sarat fújni, majd azt megszilárdítani, ezáltal akár embereket is mozdulatlanná tud tenni.

Víz őselem: képes óriási hullámokat kelteni.

Energia őselem: Eli Boon Docja (Doki). Meg tud gyógyítani ghoulokat, embereket, és Mecha Beasteket.

Levegő őselem: tornádókat és légörvényeket képes megidézni.

Tűz őselem: tüzet fúj, valamint a karjaival támad.

Évadok[szerkesztés]

Évados áttekintés[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Magyar sugárzás
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 13 2012. október 15. 2012. november 1. 2014. január 26. 2014. február 7.
2 12 2013. február 11. 2013. március 28. 2014. február 8. 2014. február 19.
3 14 2013. július 1. 2013. október 15. 2014. február 20. 2014. március 5.
Ghoulok a mélyből 1 2014. március 30. 2015. március 21.
Az őselemek visszatérése 1 2014. augusztus 2. 2015. március 14.
A Slug fu művészete 1 2014. augusztus 2. 2015. március 28.
4 13 2016. január 17. 2016. április 26.
Az árnyak birodalmában 1. rész 1 2016. október 25. 2016. november 3.
Az árnyak birodalmában 2. rész 1 2016. október 25. 2016. november 4.

1. évad[szerkesztés]

# # Magyar cím Eredeti cím Magyar premier Eredeti premier Író(k) Rendező(k) Gyártási kód
1. 1. Föld alatti világ 1. rész The World Beneath our Feat Part 1 2014. január 26. 2012. október 15. Rob Hoegee, Scott Sonneborn Johnny Darrell, Blair Simmons 101
2. 2. Föld alatti világ 2. rész The World Beneath our Feat Part 2 2014. január 27. 2012. október 16. Rob Hoegee, Scott Sonneborn Johnny Darrell, Clint Butler 102
3. 3. Az üzlet The Trade 2014. január 28. 2012. október 17. Rob Hoegee, Scott Sonneborn Johnny Darrell, Sebastian Brodin 103
4. 4. A slug-baj The Slugout 2014. január 29. 2012. október 18. Scott Sonneborn Johnny Darrell, Blair Simmons 104
5. 5. Slug klub Club Slug 2014. január 30. 2012. október 19. Ken Pontac Johnny Darrell, Daniel Ife 109
6. 6. Slug futam The Slug Run 2014. január 31. 2012. október 22. Todd Garfield Johnny Darrell, Blair Simmons 106
7. 7. Slug lázadás Mecha Mutiny 2014. február 1. 2012. október 23. Ken Pontac Johnny Darrell, Sebastian Brodin 111
8. 8. Holtláp Deadweed 2014. február 2. 2012. október 24. Eugene Son Johnny Darrell, Blair Simmons 105
9. 9. Árnyék és fény Shadows and Light 2014. február 3. 2012. október 25. Eugene Son Johnny Darrell, Clint Butler 107
10. 10. Mario Bravado Mario Bravado 2014. február 4. 2012. október 26. Mark Hoffmeier Johnny Darrell, Sebastian Brodin 113
11. 11. Veszélyeztetett fajok Endangered Species 2014. február 5. 2012. október 29. Todd Garfield Johnny Darrell, Clint Butler 110
12. 12. Keresztáram Undertow 2014. február 6. 2012. október 30. Jonathan Callan Johnny Darrell, Steve Ball 112
13. 13. A slugok hajnala Dawn of the Slug 2014. február 7. 2012. november 1. Joseph Kuhr Johnny Darrell, Daniel Ife 108

2. évad[szerkesztés]

# # Magyar cím Eredeti cím Magyar premier Eredeti premier Író(k) Rendező(k) Gyártási kód
14. 1. Az új fiú: 1. rész The new Kid: Part 1 2014. február 8. 2013. február 11. Ken Pontac Johnny Darrell, Clint Butler 114
15. 2. Az új fiú: 2. rész The new Kid: Part 2 2014. február 9. 2013. február 12. Jonathan Callan Johnny Darrell, Craig Roberts 115
16. 3. Hó tánc Snow Dance 2014. február 10. 2013. február 13. Guy Toubes Johnny Darrell, Sebastian Brodin 116
17. 4. Örökség Inheritance 2014. február 11. 2013. február 14. Todd Garfield Johnny Darrell, Barry Karnowsk 117
18. 5. Távoli világ A distant Shore 2014. február 12. 2013. február 15. Jonathan Callan Johnny Darrell, Clint Butler 118
19. 6. Az út hazafelé The Journey Home 2014. február 13. 2013. február 19. Ken Pontac Johnny Darrell, Craig Roberts 119
20. 7. Roboslugok Technoslugs 2014. február 14. 2013. február 20. Ken Pontac Johnny Darrell, Sebastian Brodin 120
21. 8. A legyőzhetetlen mester The Unbeatable Master 2014. február 15. 2013. február 21. Paul Giacoppo Johnny Darrell, Barry Karnowsk 121
22. 9. Mély Víz, Fekete Víz Deep Water, Dark Water 2014. február 16. 2013. február 22. Todd Garfield Johnny Darrell, Clint Butler 122
23. 10. Az úriember és a tolvaj The Gentleman and the Thief 2014. február 17. 2013. március 26. Scott Sonneborn Johnny Darrell, Craig Roberts 123
24. 11. Nincs kiút No Exit 2014. február 18. 2013. március 27. Guy Toubes Johnny Darrell, Sebastian Brodin 124
25. 12. A nehéz rész The hard part 2014. február 19. 2013. március 28. Alexx Van Dyne Johnny Darrell, Barry Karnowski, Blair Simmons 125

3. évad[szerkesztés]

# # Magyar cím Eredeti cím Magyar premier Eredeti premier Író(k) Rendező(k) Gyártási kód
26. 1. Ami a mélyben rejlik What Lies Beneath 2014. február 20. 2013. július 1. Rob Hoege Johnny Darrell, Clint Butler 126
27. 2. A visszatérés The Return 2014. február 21. 2013. július 2. Todd Garfield Johnny Darrell, Craig Roberts 127
28. 3. Slugball Slugball 2014. február 22. 2013. július 3. Jonathan Callan Johnny Darrell, Sebastian Brodin 128
29. 4. A sling király The King of Sling 2014. február 23. 2013. július 5. Ken Pontac Johnny Darrell, Blair Simmons 129
30. 5. Valószínűtlen küldetés Mission Improbable 2014. február 24. 2013. augusztus 17. Steve Sullivan Johnny Darrell, Clint Butler 130
31. 6. A királysághoz vezető út Keys to the Kingdom 2014. február 25. 2013. augusztus 24. Joseph Kuhr Johnny Darrell, Craig Roberts 131
32. 7. A játék izgalma Thrill of the Game 2014. február 26. 2013. augusztus 31. Alexx Van Dyne Johnny Darrell, Sebastian Brodin 132
33. 8. A fénykút Lightwell 2014. február 27. 2013. szeptember 7. Eugene Son Johnny Darrell, Daniel DeSerranno 133
34. 9. Éjszaka jön elő It Comes by Night 2014. február 28. 2013. szeptember 14. Jonathan Callan Johnny Darrell, Clint Butler 134
35. 10. Fejlesztés Upgrade 2014. március 1. 2013. szeptember 21. Guy Toubes Johnny Darrell, Craig Roberts 135
36. 11. Blakk története Back to Blakk 2014. március 2. 2013. szeptember 28. Rob Hoegee Johnny Darrell, Sebastian Brodin 136
37. 12. Elit alakulat Bandoleer of Brothers 2014. március 3. 2013. október 5. Ken Pontac Johnny Darrell, Daniel DeSerranno 137
38. 13. Sötét mint az Éj Dark as Night 2014. március 4. 2013. Október 12. Todd Garfield Johnny Darrell, Dustin McKenzie 138
39. 14. Fényes mint a Nap Light as Day 2014. március 5. 2013. október 15. Scott Sonneborn Johnny Darrell, Craig Roberts 139

Mozifilmek[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Író(k) Rendező(k) Eredeti Premier Magyar Premier
1. Ghoulok a mélyből Ghoul from beyond Scott Sonneborn Johnny Darrell, Logan McPherson, Barry Karnowski 2014. március 30. (Amerikában) 2015. március 21.
2. Az őselemek visszatérése Return of the elementals Guy Toubes, Johnatan Callan, Ken Pontac Johnny Darrell, Daniel DeSerranno, Behzad Mansoori-Dara, Logan McPherson, Steve Sacks 2014. augusztus 2. (Amerikában) 2015. március 14.
3. A Slug fu művészete Slug fu showdown Guy Toubes, Johnatan Callan, Ken Pontac Johnny Darrell, Daniel DeSerranno, Behzad Mansoori-Dara, Logan McPherson, Steve Sacks 2014. augusztus 2. (Amerikában) 2015. március 28.

4. évad[szerkesztés]

# # Eredeti cím Magyar cím Rendezte Írta Eredeti premier Magyar premier
40. 1. The Journey to the Eastern Caverns Utazás a keleti barlangokba 2016. október 4.
41. 2. The Great Slug Robbery A Nagy Slug rablás 2016. október 4.
42. 3. The Tournament of the Underlords 2016. október 4.
43. 4. The Emperor A császár 2016. október 4.
44. 5. Second Chances Második esély 2016. október 4.
45. 6. Get Pronto! 2016. október 4.
46. 7. Stuff of Legend 2016. október 4.
47. 8. Eastern Tech 2016. október 4.
48. 9. Slug Day Slug Nap 2016. október 4.
49. 10. The Fall of the Eastern Champion A Keleti bajnok Bukása 2016. október 4.
50. 11. The Lady and the Sword A Lady és A kard 2016. október 4.
51. 12. The Emperor Strikes Back A Császár Visszatér 2016. október 4.
52. 13. The Return of the Eastern Champion A Keleti bajnok visszatér 2016. október 4.

Befejező Filmek[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím Író(k) Rendező(k) Eredeti Premier Magyar Premier
1. Slugterra: Into the Shadows Az árnyak birodalmában 1. rész 2016. október 25. 2016. november 3.
2. Slugterra: Into the Shadows Az árnyak birodalmában 2. rész 2016. október 25. 2016. november 4.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]