Slágertévé

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Slágertévé
Műfaj zenés műsor

Műsorvezető Kovács Kati
Haumann Péter

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Epizódok53
Sugárzás
Eredeti adó M1
Eredeti sugárzás1999. november 28.2002. január 27.

A Slágertévé a Magyar Televízió történetének egyik legsikeresebb műsora. A kéthetente jelentkező zenés műsorban legendás énekesek és fiatal színészek adtak elő nagy sikerű magyar illetve külföldi slágereket magyar szöveggel (például ABBA-dalok, Szenes Iván magyar szövegével).

Története[szerkesztés]

A műsor 1999-től 2002-ig volt látható, kéthetente, vasárnap esténként az M1 képernyőjén.

Az első adás 1999. november 28-án volt, a második december 12-én. A harmadik rész 2000. január 9-én ment le, ezután minden két hétben volt műsor (váltotta egymást a Rögtön című műsorral.) Az utolsó Slágertévé 2002. január 27-én este volt adásban. Összesen 53 alkalommal jelentkezett a képernyőn. Ez a műsor a Magyar Televízió történetének legsikeresebb műsorai közé tartozik, közel két millióan nézték hétről hétre. A nagy siker ellenére a megszűnése óta nem tűzte műsorára az MTV, 2010 júniustól a Nóta TV elölről vetíti az adásokat és időnként az Önök kérték című műsorban láthatunk egy-egy rövid részletet belőle.2014-ben az M3 retró csatorna Kovács Kati 70.Születésnapja alkalmából elkezdte újra vetíteni a sorozatot.

A műsorról[szerkesztés]

Műsorvezető[szerkesztés]

Fellépők[szerkesztés]

Érdekesség[szerkesztés]

Az egyik szilveszteri műsorra (2000. december 31-én volt, 20.00-tól, "Slágertévé – Szilveszterkor is" címmel) írta meg Szenes Iván a Csak az első kétezer év a nehéz című dalt.

Részlet a dalból:

Ezredéve egyfolytában,

itt vagyunk mi Európában.

És ha jól megy nemsokára…

Hozzá tartozunk…!

Csak az első kétezer év a nehéz…

Azután már sétagalopp az egész!

Velünk együtt énekel egy ország:

Csak az első 2000, csak az első 2000, csak az első 2000 év nehéz!