Six Flags New England

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Six Flags New England
Six Flags Hurricane Harbor New England.jpg
Információk
Ország Amerikai Egyesült Államok
Település Agawam, Massachusetts
Cím 1623 Main Street
Megnyitás éve 1840
Attrakciók
 • 46 összesen
 • 10 hullámvasút
 • 2 vízi attrakció
Üzemeltető Six Flags
RCDBPark az RCDB-ben
Elhelyezkedése
Six Flags New England (USA)
Six Flags New England
Six Flags New England
Pozíció az USA térképén
é. sz. 42° 02′ 16″, ny. h. 72° 36′ 57″Koordináták: é. sz. 42° 02′ 16″, ny. h. 72° 36′ 57″

A Six Flags New England weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Six Flags New England témájú médiaállományokat.

A Six Flags New England (korábban Riverside Amusement Park) a Six Flags új-angliai vidámparkja Agawamban (Massachusetts). Az 1840-ben megnyílt park a Six Flags első parkja.

Története[szerkesztés]

A korábban Gallops Grove néven ismert piknikező terület 1840-ben nyílt meg, később nevezték át Riverside Grove, majd Riverside Park névre. Riverside eleinte egy ún. villamos park[1] volt a Springfield Street Railway tulajdonában.[2] Az 1900-as évek elején néhány játékot, körhintát telepítettek bele. 1940-ben megvette id. Edward J. Carroll, és egy évvel később felépíttette az első hullámvasutat a parkban, a fa szerkezetű Thunderboltot, mely még napjainkban is működik. A parkban létesítettek mozit, bowling és koncert termet is.

1948-ban Carroll megépíttette a Riverside Park Speedway versenypályát. Az autóverseny a második világháború után egyre nagyobb népszerűségnek örvendett és a Riverside park népszerűségét is növelte. A további évek során újabb eszközök kerültek ki és be a parkba. A színházat és bowling termet megszüntették és a park időszaki attrakcióvá vált. A '60-as évek népszerű sportja lett az ún. Stock car versenyek, majd 1976-ban a NASCAR is rendezett versenyeket a park pályáján. A park egyre népszerűbb lett, újabb és újabb játékokat üzemeltek be. Az 1980-as években a menetenként jegyszedésről áttértek az egyszeri belépőre. 1989-ben vízi játékokat építtettek. 1997-ben új tulajdonosok tőkéjével jelentős újítások történtek számos új attrakcióval, illetve néhány régebbi eltávolításával. 1999-ben 50%-kal növelték a vízi parki területet, a korai Speedway versenypályát lebontották, majd vadnyugati témákat telepítettek. Az ezredforduló után a park már a Six Flags New England néven üzemelt. A DC Comics téma bevezetésekor épült a Superman: Ride of Steel, később Bizarro hullámvasút, a Batman Stuns Show, a Poison Ivy hullámvasút, a Nightwing és a Joker's Wildcard.

1996-ban a Rolling Thunder, most Great Chase hullámvasúttal a Bolondos dallamok témája is bekerült a parkba. 2002-ben épült a Batman – The Dark Knight, 2003-ban a vízi park rész területét immár Hurricane Harbor néven duplájára növelték, majd 2005-ben két új játékot üzemeltek be, a Pandemonium hullámvasutat és a Typhoon vízi hullámvasutat.

2007-ben két új gyermekrészleg indult, a Wiggles World és a Thomas Town,[3] majd 2010-ben szintén gyermekek számára Mr. Six's Splash Island vízi park. 2011-ben kezdte működését egy újabb DC Comics témájú hullámvasút, a Gotham City Gauntlet: Escape from Arkham Asylum.

Részlegek[szerkesztés]

 • Main Street/Rockville U.S.A
 • DC Superhero Adventures
 • Crackaxle Canyon
 • North End
 • South End
 • Looney Tunes Movie Town
 • KIDZOPOLIS
 • Hurricane Harbor

Források[szerkesztés]

 1. Szórakoztató park a villamosvonalak végén
 2. The Electric Trolley Era Begins
 3. Six Flags amusement parks prepare for thematic makeovers. atimes.com, 2010. november 25. (Hozzáférés: 2011. augusztus 13.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Six Flags New England témájú médiaállományokat.