Sirai Júszuke

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Sirai Júszuke
Életrajzi adatok
Született 1986. január 16. (33 éves)
japán Szaku, Csiba, Japán
Pályafutása
Aktív évek 2011

Sirai Júszuke weboldala

Sirai Júszuke (japánul: 白井悠介, Hepburn-átírással: Shirai Yūsuke) (Szaku, Csiba prefektúra, 1986. január 16.) japán szeijú, az EARLY WING ügynökség menedzseli őt.

Karrier[szerkesztés]

Két testvére van, egy bátyja és egy öccse, akikkel nagyon jó a kapcsolata, olyannyira, hogy végül a bátyja hatására döntött a seiyuu szakma mellett. Bár mindig is szerette nézni az animéket, akkor határozta el magát végleg a pálya mellett, mikor a bátyja elmesélte, hogy ő is seiyuu szeretne lenni. Bár már egy ideje seiyuuként dolgozik, és korábban voltak néhány mondatos mellékszerepei olyan animékben, mint a Golden Time, vagy a Soredemo Sekai wa Utsukushii, az első főszerepét a 2015. januárjában indult Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! című mahou shounen animében kapta meg, amit Takamacu Sindzsi rendezett. A sorozattal egy időben futott a Batonama című háttérműsor, amit a másik négy főszereplőt játszó seiyuuvel közösen vezetett. A műsor nem állt le a sorozat végével, bizonyos időközönként a mai napig visszatér. Az eltelt közel egy évben játékokban, Drama CD-kben és animkében is szerepelt. Ő kapta meg a Divine Gate egyik karakterét, Percivalt, a népszerű, idolokról szóló játék, az Idolish 7 egyik vezető karakterének adja a hangját, szerepel az Idolm@ster SideM szériában, illetve az Ai ♥ Chuu elnevezésű játékban. Olykor BLCD-ken is feltűnik, de egyelőre csak mellékszerepben olvasható a neve, például a Sonna Me de Mitekure című műben az iskolaorvosnak, vagy a Sumire Biyori című CD-n a vezérigazgatónak kölcsönzi a hangját. A sorozatokhoz kapcsolódó élő rendezvényeken is sokat szerepel, ahol a színjátszás mellett a remek énekhangját is megmutathatja a közönségnek. Rádiós személyiségként is tevékenykedik 2013. és 2015. között a RADIO N WING-ben volt hallható , 2015. nyarán ő vette át a két hónapos rádió vezetését, tavaly ősz óta pedig a Radio X-et vezeti Wasizaki Takesivel

Személyiség[szerkesztés]

Magát optimista személyként jellemzi, aki szereti a sportokat, többek között a teke, a foci és a darc a kedvence. Alsó középiskolásként a baseballklub tagja volt, felső középiskolában pedig a hegymászóklubhoz csatlakozott. A családja egy művészeti kellékeket árusító üzletet vezet, amit annak idején a nagypapája nyitott meg. A családi hagyományok szerint a legidősebb fiú nevében mindig benne van a „Hide” (“秀”) kanji, ám mivel van egy bátyja, így ő nem kaphatta meg ezt a nevet, pedig szerette volna fiatalabb korában. Épp ezért kacérkodott a gondolattal, hogy művésznévként felveszi a Sirai Hideszuki nevet. A szülei azt szerették volna, ha szabad szellemben nő fel, ezért is szerepel a nevében a 悠(Yu) kanji, ami ezt az óhajukat fejezi ki. Szereti megnézni a saját Wiki oldalát, és örül, ha frissül valami új információval, szeijúként pedig az okozza neki a legnagyobb örömet, ha valaki megdicséri a hangját. Nem régiben felfigyelt Sirai Kenzóra, aki nagy sikereket ért el tornászként. Szeretné, ha legalább olyan sikeres lenne a seiyuu szakmában a Sirai név, mint a sportolók között Sirai Kenzo Van bőven tapasztalata részmunkaidős állások terén, többek között egy tekepályán is dolgozott. Rádiós személyiségek közül Imai Aszami a kedvence, akiért kifejezetten rajong. Rádiósként olyanfajta műsorokat akar készíteni, ami szórakoztató és ami hatással van a hallgatókra.

Főbb szerepei[szerkesztés]

  • Arcana Famiglia: Giorgio
  • Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!: Naruko Io
  • Eikoku Tantei Mysteria 2: William H. Watson
  • Diabolik Lovers More, Blood: Lux
  • Divine Gate: Percival
  • Idolish 7: Nikaido Yamato
  • Idolm@ster SideM: Wakazato Haruna
  • Soredemo Sekai wa Utsukushii: Minor Rani Theus
  • Tonari no Kaibutsu-kun: Terashima
  • Witch Craft Works: Obama

Források[szerkesztés]