Simon Szilárd János

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Simon Szilárd János
Született1972. november 1. (51 éves)
Sárvár
Állampolgárságamagyar
FoglalkozásaMagyarságkutató Intézet szakmai és operatív főigazgató-helyettese
Iskolái
SablonWikidataSegítség

Simon Szilárd János (Sárvár, 1972. november 1. –) magyar közgazdász, a Magyarságkutató Intézet szakmai és operatív főigazgató-helyettese.[1]

Életútja[szerkesztés]

Az általános és középiskolát Sárváron végezte, a Nádasdy Tamás Általános Iskolában és a Tinódi Gimnáziumban. 1994-ben szerzett közgazdász diplomát, a zalaegerszegi Pénzügyi és Számviteli Főiskolán (ma Pannon Egyetem[2]), pénzügy szakon, pénzintézeti szakirányon.

1996-ban szerzett okleveles közgazdász diplomát a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, vállalatfinanszírozás szakirányon.

A Pécsi Tudományegyetemen végzett tanulmányai befejezése után, a CIB Bank munkatársa volt 2000-ig, ezt követően a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségen, Pécsen dolgozott területfejlesztési módszertani anyagok előkészítésén, továbbá fejlesztési és stratégiai programok kidolgozásában működött közre, vezető tervezőként. 2002-től, a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. programmenedzsere, majd a VÁTI Budapesti Területi Iroda irodavezető- helyettese.

2007-től a tanácsadási szektorban működött önálló szakértőként, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pályázati Központjának munkatársa 2016-tól. A Dunaújvárosi Egyetem innovációs és pályázati igazgatója 2017 és 2018 között. 2019-es megalapítása óta, a Magyarságkutató Intézet munkatársa, szakmai és operatív főigazgató-helyettese.

Családja[szerkesztés]

Sárváron született, szülei és testvére jelenleg is ott élnek.

Munkássága[szerkesztés]

Stratégiai tervezéssel, program és projektfejlesztéssel, támogatási konstrukciók program-előkészítésével, EU és hazai társfinanszírozott projektek generálásával, megvalósításával, koordinálásával foglalkozik.

Küldetése[szerkesztés]

Különböző finanszírozási lehetőségek megtalálása és azok eredményes megvalósításával, hosszú távú célok elérése.

Források[szerkesztés]

  1. Intézet, Magyarságkutató: Vezetőség (magyar nyelven). mki.gov.hu. [2021. június 6-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. június 6.)
  2. GKZ, PE: Történetünk (hu-HU nyelven). Pannon Egyetem – ZEK. (Hozzáférés: 2021. június 6.)