Silvia Avallone

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Silvia Avallone
Élete
Született1984. április 11. (40 éves)
Biella,  Olaszország
Nemzetiségolasz
Silvia Avallone weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Silvia Avallone témájú médiaállományokat.

Silvia Avallone (Biella, Piemont, 1984. április 11. –) olasz költő és írónő.

Élete[szerkesztés]

Az 1984-ben született írónő a Bolognai Egyetem filozófia szakán doktorált. Első versei és novellái a ClanDestinóban és a Nuovi Argomentiben jelentek meg, de publikált a Corriere della Sera, a Sole 24 Ore, és a Granta Italia folyóiratokban is. 2008-ban jelent meg a Alfonso Gatto-díj nyertes Il libro dei vent'anni kötete.

2010-ben jelent meg első regénye, az Acél (Acciaio), amelyet már hat nyelvre fordítottak le (magyar, holland, francia, spanyol, katalán és német). A könyvből film készül, amelyet Stefano Mordini rendez.

Díjak és elismerések[szerkesztés]

Munkái[szerkesztés]

Elbeszélései
  • Il futuro in sospeso. In: Grand Tour. Revisitare l'italia nei suoi 150 anno. Italainieuropei, 05/2010
  • La lince. Corriere della Sera, Inediti d'Autore, 2011

Magyarul[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Silvia Avallone című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Silvia Avallone című olasz Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]