Silent Hill (videojáték)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Silent Hill
Fejlesztő Konami Compuer Entertainment Tokyo
Kiadó Konami
Rendező Tojama Keiicsiró
Zeneszerző Jamaoka Akira
Sorozat Silent Hill
Platformok PlayStation
Kiadási dátum ÉA: 1999. január 31.
JP: 1999. március 4.
EU: 1999. augusztus 1.
Műfaj Túlélőhorror
Játékmódok Egyjátékos mód
USK-besorolás USK 18
A Silent Hill weboldala

A Silent Hill egy túlélőhorror videojáték, ami a Silent Hill videojáték-sorozat első része.

Csak a PlayStation játékkonzolra adták ki, bár több játékos is készített amatőr pc-konverziókat belőle. A Silent Hill moziverzió erősen ebből a részből merít, a mozikban 2006. április 21-én mutatták be először.

Történet[szerkesztés]

Harry Mason a lányával, Cheryllel vakációra megy Silent Hill üdülővárosába. Egy épp arra járó rendőrtiszt előzi meg őket, ám hamarosan a motorjával az út szélén találkozunk. Harry már fáradt, és túl későn veszi észre a hirtelen kocsija elé lépő lányt. Az egyetlen amit tehet az, hogy félrerántja a kormányt. Mikor azonban felébred, a lánya már nincs mellette. Mivel hogy Cheryl számára mindennél fontosabb, azonnal kiszáll a kocsijából, hogy megtudja, mi van a lányával. Ám az üdülőváros helyett, egy ködös szellemvárosba érkezett, ahol a lánya után való kutatást nem csak a lakosok teljes hiánya, de furcsa és groteszk teremtmények is akadályozzák...

Folytatások[szerkesztés]

Silent Hill Play Novel[szerkesztés]

A Silent Hill Play Novel egy Gameboy Advancere megjelent videojáték, ami a "Csináld magad!" féle játékelemeket csempészte bele Silent Hillbe. Azonban csakis Japánban jelent meg. A Silent Hill 1. részét mutatja be, olyan történeti elemekkel, amiket az alapjátékban nem lehetett megtudni. A nyelve japán, de egyesek lefordították angolra, igaz, általában amatőr szinten.

Külső hivatkozások[szerkesztés]