Silent Hill (videojáték)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Silent Hill
Fejlesztő Konami Compuer Entertainment Tokyo
Kiadó Konami
Rendező Tojama Keiicsiró
Zeneszerző Jamaoka Akira
Sorozat Silent Hill
Platformok PlayStation
Kiadási dátum ÉA: 1999. január 31.
JP: 1999. március 4.
EU: 1999. augusztus 1.
Műfaj Túlélőhorror
Játékmódok Egyjátékos mód
USK-besorolás USK 18
A Silent Hill weboldala

A Silent Hill egy túlélőhorror videojáték, ami a Silent Hill videojáték-sorozat első része.

Csak a PlayStation játékkonzolra adták ki, bár több játékos is készített amatőr pc-konverziókat belőle. A Silent Hill moziverzió erősen ebből a részből merít, a mozikban 2006. április 21-én mutatták be először.

Történet[szerkesztés]

Harry Mason a lányával, Cheryllel vakációra megy Silent Hill üdülővárosába. Egy épp arra járó rendőrtiszt előzi meg őket, ám hamarosan a motorjával az út szélén találkozunk. Harry már fáradt, és túl későn veszi észre a hirtelen kocsija elé lépő lányt. Az egyetlen amit tehet az, hogy félrerántja a kormányt. Mikor azonban felébred, a lánya már nincs mellette. Mivel hogy Cheryl számára mindennél fontosabb, azonnal kiszáll a kocsijából, hogy megtudja, mi van a lányával. Ám az üdülőváros helyett, egy ködös szellemvárosba érkezett, ahol a lánya után való kutatást nem csak a lakosok teljes hiánya, de furcsa és groteszk teremtmények is akadályozzák...

Folytatások[szerkesztés]

Silent Hill Play Novel[szerkesztés]

A Silent Hill Play Novel egy Gameboy Advancere megjelent videojáték, ami a "Csináld magad!" féle játékelemeket csempészte bele Silent Hillbe. Azonban csakis Japánban jelent meg. A Silent Hill 1. részét mutatja be, olyan történeti elemekkel, amiket az alapjátékban nem lehetett megtudni. A nyelve japán, de egyesek lefordították angolra, igaz, általában amatőr szinten.

Külső hivatkozások[szerkesztés]