Sifter Tamás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sifter Tamás
2010-ben
2010-ben
Személyes adatok
Teljes névSifter Tamás
Születési dátum1981március 1. (43 éves)
Születési helySopron, Magyarország
Állampolgárságmagyar
Magasság184 cm
Testtömeg84 kg
Posztközéppályás
Klubadatok
Jelenlegi klubjaSoproni VSE
Felnőtt klubok1
IdőszakKlubMérk.(Gól)
2002–2008Magyarország Sopron92(5)
2008–2010Magyarország Videoton33(0)
2009–2010Magyarország Videoton II11(1)
2010–2013Magyarország Paks79(4)
2011–2013Magyarország Paks II1(0)
2013–Magyarország Sopron99(4)
1 A felnőtt klubokban játszott mérkőzések és gólok csak a bajnoki mérkőzések adatait tartalmazzák. Utolsó elszámolt mérkőzés dátuma:
2017. április 23.
A Wikimédia Commons tartalmaz Sifter Tamás témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sifter Tamás (Sopron, 1981. március 1. –) labdarúgó, a Soproni VSE játékosa. Pályafutását Sopronban kezdte, a csapat 2008-ban való megszűnéséig volt a klub játékosa. Utána szerződtette le az FC Fehérvár, a mai nevén Videoton. A játékos egyik legnagyobb sikerét még soproni játékosként érte el, amikor a 2005-ös Magyar Kupát nyerték el. Ezenkívül, kétszeres ligakupa győztes az FC Fehérvárral, először a 2007–08-as tavaszi Ligakupát, egy évre rá, pedig a sorozat 2008–09-es szezonját nyerték meg.

Pályafutása[szerkesztés]

Sopron[szerkesztés]

Karrierjét, az akkor első osztályban szereplő Sopron együttesében kezdte. Bemutatkozó mérkőzése, 2003. május 17-én volt, a Budapest Honvéd ellen. A 0–0-ra végződő mérkőzésen, időhúzó csereként számolt vele az edzője, aki a hajrában cserélte be. A 2002–2003-as szezonban még két találkozón kapott szerepet. A bajnokságot a kilencedik helyen fejezték be.

A következő szezonban, négy hellyel előrelépve, az ötödik helyen zártak. Sifternek ez volt mindmáig a legtermékenyebb szezonja, hiszen öt gólt ért el, tizenöt mérkőzésén.

A 2004–05-ös szezon következett. Az első osztályban, ugyanúgy mint az azt megelőző évbe, tizenöt találkozón kapott bizalmat, azonban ebben az évadban gólt nem sikerült szereznie. A bajnokságban hetedikként végeztek, ellenben a Magyar Kupában, a döntőig menetelt a Sopron. A fináléban, a címvédő Ferencvárossal csaptak össze, és 5–1 arányban sikerült győzniük Sifteréknek. A játékos nem kapott szerepet a döntőben. A Szuperkupa döntőben, a Debrecen volt az ellenfél, Sifter mind a két meccsen csereként játszott. A Szuperkupát nem sikerült elhódítaniuk.

Egy remek szezon után, a következő évad nem sikerült valami jól. Sifter megdöntve eddigi meccsrekordját egy szezonra vonatkozóan, huszonkét találkozón kapott szerepet. A bajnokságban tizedikként végeztek, de a szezon után ők indulhattak el az Intertotó-kupában. A török Kayserispor elleni hazai mérkőzésen, végig a pályán volt. A visszavágón nem játszott. A továbbjutás nem sikerült, hiszen a Kayserispor, 4–3-as összesítéssel ment tovább.

Következett a 2006–07-es szezon. Sifter egy meccsel többet játszott mint az azt megelőző évben, így huszonhárom meccs állt a neve mellett, és nulla gól. A bajnokságban ugyanazt nyújtották mint az előző évi szezonban, és újra tizedikek lettek.

A 2007–08-as őszi szezonban még a Sopron játékosa volt. Azonban a tavaszi félévre megszűnt a klub, így Sifternek új csapat után kellett néznie. Utolsó soproni bajnokiját, 2007. november 29-én játszotta, az MTK Budapest ellen. Több magyar klub is szerette volna leigazolni, de ő az FC Fehérvárt választotta.

Összesen kilencvenkettő bajnokin lépett pályára míg a Sopron játékosa volt, és öt gólt ért el.

2008-ban, egy bajnokin

Videoton[szerkesztés]

2008. február 25-én mutatkozott be az új csapata színeiben, egy MTK Budapest elleni bajnokin. A 2007–08-as szezont sikerült az ötödik helyen zárni a székesfehérvári csapatnak. Sifter összesen tizenháromszor szerepelt a tavaszi szezonban. A Ligakupában az őszi sorozatot megnyerő Fehérvár, a tavaszi küzdelmekben is a fináléba jutott, már Sifterrel a soraiban. Az első meccsen nem számított rá edzője, Disztl László, ellenben a második mérkőzést végigjátszotta. 3–0-s összesítéssel hódította el a Ligakupát a Fehérvár, a Debrecen ellen.

A 2008–09-es szezon következett, ami az első teljes szezonja volt a Fehérvárnál. A bajnokságban hússzor szerepelt, ahol végül a hatodik helyet sikerült csapatával megcsípniük. A Ligakupában megint sikerült a döntőbe jutnia a Fehérvárnak, immár harmadszor egymás után. Az ellenfél a siófoki fináléban, a másodosztályú Pécs gárdája volt. Sifter nem kapott játéklehetőséget a döntőben, de csapata így is 3–1 arányban gyűjtötte be az aranyérmet.

A következő szezon előtt, nevet, és edzőt váltott a Fehérvár. Az előbbi Videoton lett, az utóbbi Mezey György. A 2009–10-es bajnokságban, Sifter a másodosztályú csapatba, a Videoton II-be lett száműztetve. Az első NBII-es bajnokiját, a Pécs ellen játszotta, 2009. augusztus 15-én. Október 11-én, gólt rúgott a Zalaegerszeg második csapatának. Az őszi szezonban, hat másodosztályú meccset játszott, viszont első osztályú mérkőzésen nem számítottak ezidáig rá.

2010 nyarán szabadon igazolható játékossá vált.[1]

Sikere[szerkesztés]

FC Sopron
Videoton FC


Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]