Shego

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Shego
Megjelenési információk
Első megjelenés
2002. június 7.
Megalkotta Mark McCorkle, Bob Schooley

Shego egy kitalált szereplő a Disney Channel Kim Possible sorozatában. A műsor fő gonoszának, Dr. Drakken-nek az örök társa. Éppúgy, mint Drakken, Shego is megjavult a sorozat kétrészes záróepizódjában.

A karakter angol hangja Nicole Sullivan, míg magyar hangját Rudolf Teréz biztosította. A sorozat legtöbb gonosztevőjével ellentétben Shego nagyon intelligens. Ő volt az egyedüli ellenség, aki meg tudta hódítani a világot a Kim Possible: Időutazás című mozifilmben. A szereplő először a Kim Possible pilóta epizódjában, a "Crush"-ban tűnt fel, másodlagos fő gonosztevőként Dr. Drakken mellett. Érdekesség, hogy Shego tagja egy szuperhőscsapatnak: a Team Go-nak.

A csapatba tartozik még Wego, Hego és a Wego ikrek is. Mivelhogy a karakter általában csatlósa Drakkennek, így tiszteli is a "mesterét", számtalan alkalommal viszont szarkasztikus megjegyzéseket mond és csúfolja az őrült tudós találmányait. Shego legnagyobb riválisa természetesen maga Kim Possible. A két szereplő rengetegszer harcol a műsor során, és gyakran inzultálják is egymást. Vannak alkalmak, amikor kijönnek egymással, de ez az esemény ritka. Mikor feladta gonoszságát a "Graduation" című kétrészes sorozatzáró epizódban, Kim-mel és a többi hős szereplővel is megváltozott a kapcsolata.

Shego egy szép nő, aki fekete-zöld színű ruhákat hord. Haja fekete, kékes-zöld szeme van, és fehér bőre. Lézersugarakat és energianyalábokat tud kilőni kezéből, ez a legfőbb szuperereje. Általában ezzel harcol Kim és a többi hős karakter ellen. Az Időutazás című filmben a szereplő egy igazán gonosz oldalát ismerhettük meg: átvette a világ felett a hatalmat, és mindenkit rabszolgasorba hajtott, így Drakkent is. Az egész világon mindenkinek ugyanolyan ruhát kellett viselnie, mint neki. A filmben megmagyarázták, hogy azért pont Shego vette át a világ felett a hatalmat, mert neki van a legtöbb intelligenciája hozzá.

A karakter a sorozathoz kapcsolódó videojátékokban is megjelent, természetesen többnyire ellenségként, viszont a "What's the Switch?" játékban játszható szereplő volt. Nagy szerepe volt továbbá a Lilo és Stitch crossoverben is, amikor elrabolta Stitch-et. A szereplő nagyon népszerű a valóságban is.

Források[szerkesztés]

  • Shego – információk a karakterről a tematikus Kim Possible wikin
  • Shego – információk a szereplőről a tematikus Disney wikin