Shark Tank

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Shark Tank
(Shark Tank)
Műfaj valóságshow

Főszereplő
  • Kevin O'Leary
  • Barbara Corcoran
  • Daymond John
  • Robert Herjavec
  • Mark Cuban
  • Lori Greiner

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 7
Epizódok124
Sugárzás
Eredeti adó American Broadcasting Company
Eredeti sugárzás kezdete2009. augusztus 9.
További információk

A Shark Tank egy amerikai vetélkedő műsor/valóságshow. A sorozat a nemzetközi (eredetileg japán) Dragon's Den franchise-on alapul. Mark Burnett készítette. A tengerentúlon társ-sorozatot is sugároznak, Beyond the Tank címmel.

Cselekmény[szerkesztés]

A műsorban befektetők ("cápák") szerepelnek, akiket fiatalemberek keresnek fel különféle találmányaikkal vagy friss ötleteikkel, hogy pénzt kapjanak értük. Ha azonban a cápáknak nem tetszik az adott versenyző bemutatott találmánya vagy ötlete, a delikvens pénz nélkül távozik.

Magyar verzió[szerkesztés]

Először az RTL Klub vetített hasonló sorozatot 2006-ban Ecopoly néven, 2008-ban a TV2 "Cápák" címmel vetített egy műsort, amely hasonló jellegű, mint az amerikai változat, csak itt kérdésekre kell válaszolniuk a cápáknak, és utána el kell osztaniuk a nyereményt. A magyar verzió az eredeti sorozat előtt egy évvel ment. Az itthoni változat 2008 augusztusától októberéig ment.

Az RTL Klub műsora, a február 18-án indult Cápák között a Shark Tank-en alapul: öt befektetőt ismerhetünk meg, akik bemutatják új ötleteiket a Cápáknak.[1]

Közvetítés[szerkesztés]

Jelenleg 10 évaddal rendelkezik. A tizedik évad 2018 októberében indult. 42 perces egy epizód. Magyarországon soha nem vetítették az eredeti sorozatot. Az USA-ban az ABC (American Broadcasting Company) sugározza 2009. augusztus 9. óta.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]