Shadow a sündisznó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Shadow a sündisznó egy Sonic karakter a Sonic játékokból és a Sonic X animéből. Akárcsak Sonic, ő is egy sün.

Eredete[szerkesztés]

Shadow a 2001-es Sonic Adventure 2 játékból származik.

50 évvel ezelőtt, az űrben élt Dr. Robotnik (Eggman) nagyapja, Dr. Gerald és unokája, Maria. Dr. Gerald meg akarta alkotni Az "Ultimate Life Form"-ot, ami a Föld megmentésében segített volna, aki nem más volt, mint Shadow. Akkoriban a technológia nem volt elegendő, hogy ilyen dolgot véghez vigyenek, ezért nem volt még kész Shadow. Egy nap viszont űrlények alkut ajánlottak Gerald-nak: Ha odaadja nekik a 7 Chaos Emerald-ot, akkor adnak elegendő DNS mintát a vezérükből, Black Doom-ból, hogy Shadow elkészülhessen. Dr. Gerald megígérte, hogy 50 év múlva megadja nekik a kért drágaköveket, ezért Shadow-ba betáplálta a missziót, hogy gyűjtse össze mind a hetet.

Viszont a DNS-be bekerült Black Doom gonosz oldala,ezért Shadow a Space Colony ARK-kal (így hívták az otthonukat) el akarta pusztítani a Földet. Ez úgy volt lehetséges, hogy a Space Colony ARK tartalmazott egy pulse cannon-t (sugárágyú),ami hihetetlen energiát sok képes összegyűjteni, és ami ekkora kárt is képes volt okozni.

Végül Shadow elkészült, és vele együtt egy új korszak.

Mesék, amiben szerepelt[szerkesztés]

Sonic X[szerkesztés]

A 33. részbe a 38. részéig szerepelt ami hasonló mint a Sonic Adventure 2 csak Chris is szerepelt. Ezután a Sonic Heroes játékéhoz hasonlóan Eggman újraalkotta és ezután a többi részben is részt vett.

Sonic Boom[szerkesztés]

Az 52. részben szerepelt, később a 2. évad 51 és 52. részben is szerepelt.

Játékok, amiben szerepelt[szerkesztés]

Sonic Adventure 2 (megjelenés)[szerkesztés]

Először A Sonic Adventure 2-ben jelent meg, tagjaként a Dark Story-nak. Dr. Eggman talált rá, és együtt akarták elpusztítani a földet és Eggman természetesen, az Egg Empire-t megalapítani. Rouge a denevér a G.U.N. ügynökeként beépül a gonoszokhoz, és így hárman vannak. Shadow egy Chaos Emerald segítségével képes a Chaos Control-ra, ami egy rövid idő-leállítás egy adott területen, ezzel győzi le az ún. hamis énjét, Sonic-ot.

A Last Story-ban viszont mindenki együttműködik, és Shadow-val le kell győznünk egy veszélyes ellenfelet, Biolizardot, az Ultimate Life Form prototípusát. Ezután a prototípus elteleportál a Chaos Control-lal az ARK pulse cannon-jára, és beleirányítva azt a Föld felé, neki akarta ütköztetni (azt viszont nem tudjuk, honnan származik a negatív érzése Biolizardnak).Sonic és Shadow átalakul szuperré, és meg próbálják elpusztítani Finalhazard-ot. Végül Shadow feláldozza magát, hogy megmentse a Földet, mert emlékszik Maria utolsó szavaira: „Kérlek Shadow, tedd meg értük, hogy boldogok legyenek”.

Ezek után belezuhan a Földbe, de Dr. Eggman újraprogramozza, és egy titkos kamrában tárolja. Shadow emlékezete kiürül, kevés dologra emlékszik.

Sonic Heroes[szerkesztés]

Shadow-val ez alkalommal a Dark Story-ban játszhatunk, ő a csapat gyorsaság-tagja.

Rouge megbízást kapott,hogy találja meg Shadow-ot Dr. Eggman titkos bázisán. Rouge meg is találta,viszont ott volt egy biztonsági robot is, az E típusú egyik legmodernebb fajtája, E-123 "Omega". Rouge amire feltörte Shadow kapszulájának zárát, Omega érzékelte a veszélyt, és támadásba lendült. Shadow erre megmentette a denevér ügynököt, és harcba szállott Omega-val. Végül Rouge szétválasztotta őket, és megtudta, hogy Omega mérges volt alkotójára,mert otthagyta őt a sötét kamrában, és meggyőződésre jutott,hogy Shadow alig emlékszik valamire.

Így alakult meg a Dark csapat. Hármuk küldetése az volt, hogy megsemmisítsék Eggman robotjait és bázisait. Végül sikerrel jártak. Rouge Omega-val együtt visszamentek a G.U.N. bázisára, Shadow nélkül. Ő félrevonult, és kereste a válaszokat,hogy ki is ő és mi a valódi dolga ebben a világban.

Shadow The Hedgehog (saját játék)[szerkesztés]

Shadow-nak ez a saját játéka: Ő a fő és az egyetlen játszható karakter ebben a játékban.

Minden Westopolis mellett kezdődött, és arra az egy dologra emlékezett, hogy Maria kezét fogva menekülnek a G.U.N. katonái elől majd az egyik lelövi Maria-t.Ezután megjelenik előtte Dark Doom, és megígérte, hogy segít megtudni a múltját, ha ő is azt teszi, amit mond.A játék végén csatlakozik a G.U.N.-hez.

A teljes játék a wikipédián jelenleg nem érhető el magyar nyelven, viszont hamarosan meg lehet tekinteni.

Sonic Rivals és Sonic Rivals 2[szerkesztés]

A Sonic Rivals típusú játékokban Shadow-nak (akárcsak más karaktereknek) van egy külön sztorija. Shadow mind a két játékban játszható karakterként szerepel.

Sonic Riders, Sonic Riders: Zero Gravity és Sonic Free Riders[szerkesztés]

Az összes Sonic Riders típusú játékokban Shadow egy játszható karakter, viszont különbözőképpen érhető el:

Sonic Riders és Sonic Riders: Zero Gravity: Shadow egy feloldható karakter, a sztoriban sem jelenik meg, csak feloldani lehet.

Sonic Free Riders: Shadow-nak és csapatának van egy külön sztorija, tehát ő itt egy alap karakter.

Sonic The Hedgehog (2006)[szerkesztés]

Shadow külön sztorit kap, ő a fő karakter a saját sztorijában, mellékkarakterek: Rouge és Omega.

Shadow küldetést kap, hogy mentse meg Rouge ügynököt, akit Eggman bázisán fogva tartanak.Küldetése sikeres,és kiszabadítja Rouge-t.Rouge magával hozott egy 10 éves ereklyét, amiből kiszabadul a gonosz Mephiles. Először sün formában akarja elcsábítani Shadow-ot,hogy csatlakozzon hozzá a világ elpusztításában. Shadow visszautasítja, és elindult megállítani Mephiles-t. Végül Dusty Desert-ben legyőzi, viszont nem pusztítja el.

Sonic And The Black Knight[szerkesztés]

Shadow itt a kerekasztal egyik lovagjaként szerepel, pomtosabban ő Sir Lancelot megtestesítője. Három Sonic karakter szerepel a kerek asztal lovagjaiként, viszont Shadow-val két párbajt is meg kell vívnunk (először egy egyszerű, majd a Chaos Control-t veti be a második harcban).

Sonic Generations[szerkesztés]

Shadow itt a második rivális harcban szerepel ellenfélként, a Sonic Adventure 2 hős sztori utolsó harc egy újraalkotásaként (afféle Remastered verzió). Viszont ha a PC-s verzión játszunk,akkor egy mod segítségével a játszható karaktert (Sonic-ot) átalakíthatjuk Shadow-vá, így vele játszhatunk.

Sonic Boom: Shattered Crystals[szerkesztés]

Lyric agykontrollja alá veszi Shadow-ot, és felhasználja őt hogy feltartsa Sonic-ot a gonosz terve befejeztéig. Miután megküzdöttünk Shadow-val, Tails leveszi róla az agykontrolláló szerkezetet, és elmondják neki, hogy mit tett vele Lyric. Shadow ezután otthagyta a kis csapatot, és egyedül ment bosszút állni.

A játék végén az utolsó csapást Shadow adja Lyric-nek, ezzel bosszút állva neki.

Sonic Boom: Rise Of Lyric[szerkesztés]

Shadow itt alábecsüli Sonic-ot, hogy csak a gyenge barátai segítségével képes elérni a céljait. Ezután "felkéri" Sonic-ot egy párbajra, és ha legyőztük, akkor átkerül egy másik időzónába.

Sonic Dash és Sonic Dash 2: Sonic Boom; Sonic Jump és Sonic Jump Fever; Sonic Runners[szerkesztés]

Itt Shadow felnyitható karakterként szerepel, meglehetősen sok gyűrűbe (vagy vörös csillaggyűrűbe) kerül.

Sonic Forces[szerkesztés]

Shadow itt átáll Eggman oldalára, hogy segítsen neki és Infinite-nek (de később kiderült hogy ő valójában egy klón amit Infinite a Phantom Ruby erejével hozott létre, az igazi Shadow a jó oldalon ál). A moder gameplay alatt már Sonic az ő visszatérítésére törekszik.