Shadow Galactica

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Shadow Galactica (シャドウギャラクティカ) a Sailor Moon záró fejezetének ellenségeit gyűjtő csoportosulás. Küldetésük a "Star Seed"-ek gyűjtése - ez egyfajta kristály, mely minden értelmes életformában megtalálható. Ennek eredményeképpen végül átformálhatják az Univerzumot olyanná, amilyenné mesterük, Chaos szeretné tenni. A musical alapján már az univerzum 80%-át meghódították, és a mi galaxisunkban egyedül a Naprendszer maradt szűz terep.

A manga és az anime több ponton egészen másként szerepelteti őket, utóbbiból néhány karakter teljesen hiányzik vagy nem úgy szerepel, ahogy a mangában.

Kulcsszereplők[szerkesztés]

Sailor Galaxia[szerkesztés]

Sailor Galaxia (セーラーギャラクシア) Sailor Moon legerősebb ellenfeleként mutatkozik be a műben. Ő a Shadow Galactica vezetője, a Sailor Animamates parancsnoka. Célja az univerzum összes Sailor Crystaljának begyűjtése, mert így nem akadna ellenfél, aki legyőzhetné őt. Galaxia Sailor Crystalja a legerősebb minden Sailor harcos közt.

Chaos[szerkesztés]

A Káosz (カオス, Chaos) a Sailor Moon-történetek legutolső és legerősebb ellensége, aki a történet során végig az események mögött állt. A holdharcosok összes ellenfele (Metalia királynő, Death Phantom, Pharaoh 90, és Nehellénia) mind az ő megjelenési formái voltak, és most Sailor Galaxia felhasználásával akar felszabadulni és uralni a galaxist.

Sailor Animamates[szerkesztés]

A Sailor Animamates (セーラーアニマメイツ) Sailor Galaxia csapata, akiket a Star Seed-ek gyűjtése céljából alkalmazott. Nevük rendre a "Sailor-fém-állatnév" séma alapján rakható össze. Nevük ellenére egyikük sem volt soha Sailor harcos, ezt a képességüket akkor nyerték el, amikor Galaxia elvette saját Star Seed-jüket. A mangában ez kiegészül azzal, hogy ők voltak azok, akik anyabolygójuk Sailor harcosait képesek voltak legyőzni.

A manga úgy mutatja be az Animamates-eket, mint akiknek Galaxia hatalmas erőt ígért, és annak a lehetőségét, hogy a küldetésük teljesítése után igazi Sailor harcosok lehetnek. Vezetőjük Sailor Heavy Metal Papillon volt.

Az animében az Animamates tagjai Tokió egyik vezető tv-csatornájánál, a Galaxy TV-nél (Ginga Terebi) dolgoznak, hogy áldozataikat könnyebben megkereshessék. Galaxia parancsára olyan Star Seed-eket keresnek, amelyek akkor is tovább ragyognak, ha a célszemélyekből kiveszik őket. Céljuk elérése érdekében Galaxiától speciális karpereceket kapnak, ezekből fakad minden erejük. Azonban ugyanezen karperec nélkül (mivel elvesztették Star Seed-jüket) halálra vannak ítélve. Sailor Heavy Metal Papillon nem jelenik meg az animében. Közlekedés céljára különleges, fekete telefonfülkéket használnak.

Az ismert Animamate-ek: Sailor Iron Mouse, Sailor Aluminum Seiren, Sailor Lead Crow, Sailor Tin Nyanko, Sailor Heavy Metal Papillon, Sailor Pewter Fox, és Sailor Titanium Kerokko.

Szolgák[szerkesztés]

Kisebb szerepekben a mangában és a musicalekben felbukkannak további karakterek is.

  • Sailor Lethe és Sailor Mnemosyne a manga 48. fejezetében szerepelnek. Bolygójukat Galaxia megrontotta, és ők a szolgálatába álltak. Ők ölik meg Lunát, Artemist, és Dianát, és rátámadnak Sailor Moon-ra. Azonban végül megértik, hogy ő lehet az egyetlen, aki véget vethet a rémálomnak. Ők ketten két másik szolgáló áldozatai lesznek.
  • Sailor Chi és Sailor Phi csak a mangában szerepelnek, a 45. fejezettől. Ők Galaxia leghűségesebb szolgálói. Ők a felelősek a Sailor Starlights és Kakjú hercegnő haláláért. Bár Galaxia rendkívüli erőt ad nekik, Sailor Moon mégis legyőzi őket.

Források[szerkesztés]