Seattle Channel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Seattle Channel
Adatok
Indulás1985
TulajdonosSeattle
Ország USA
Online adás
WebcastÉlő adás
Hivatalos oldal
A Wikimédia Commons tartalmaz Seattle Channel témájú médiaállományokat.

A Seattle Channel, a 21-es kábelcsatorna Seattle -ben (Washington, Egyesült Államok) egy kormányzati hozzáférésű televíziós (GATV) csatorna, amely a Seattle-i Városháza épületében működik. Kiterjedt weboldalt is üzemeltet. A CenturyLink Prism -en a Seattle Channel a 8003-as (SD) és a 8503-as (HD) csatornán érhető el.[1] A Seattle Channel egyes seattle-i polgármesteri sajtótájékoztatókról és városi tanácsi ülésekről tudósít, és díjnyertes eredeti tartalmak széles skáláját állítja elő. A főműsorok közé tartozik az Art Zone, a City Inside Out, a CityStream, a Civic Cocktail és a Community Stories.

A 2019-es Northwest Emmy-gálán a Seattle Channel öt díjat hozott haza, és további elismeréseket szerzett a jól bevált műsorokért: az Art Zone Nancy Guppyval és a CityStream.

A Seattle Channel Seattle város informatikai osztályának része.

Szolgáltatások[szerkesztés]

A Seattle Channel a nap 24 órájában közvetíti a rögzített videókat a webhelyén és a YouTube-oldalán. A programokat a weben archiválják, hogy később megtekinthessék a seattlechannel.org oldalon. A Seattle Channel összes tartalma letölthető és elérhető Seattle városának szolgáltatásában. A város szabályzata szerint[2] a Seattle-csatorna és annak tartalma Seattle lakosaié.

Programozás[szerkesztés]

Seattle városi tanácsának tagjai interjút készítettek a Seattle Channel Civic Cocktail című műsorában, 2015. március 30.

Művészeti zóna[szerkesztés]

Eredeti címe Art Zone in Studio, az Art Zone Nancy Guppyval 2008-ban mutatkozott be a Seattle Channel-en[3]. Kilenc Northwest Emmy-díjat[4] nyert, és számos, Washington államban őshonos művészt látott vendégül, köztük Parisalexát,[5] Duff McKagant, Mike McCreadyt és Benicio Bryant . A műsorvezető Nancy Guppy jól ismertté vált Seattle környékén a KING-TV Almost Live című vígjátékának szereplőiként végzett munkájáról., ahol 15 évig dolgozott.[6][7]

Az Art Zone a Seattle Georgetown Stables-ban adott előadásairól és interjúiról ismert. Ez a heti program a seattle-i művészeti szcénára összpontosít, mélyrehatóan belemerülve a helyi tehetségekbe, és történeteket mesél el a művészeknek interjúkon és médiavizuálokon keresztül.

CityStream[szerkesztés]

A CityStream egy heti rendszerességű magazinprogram, amely a seattle-i szervezetekre, személyekre és helyekre összpontosít. A műsort gyakran helyi szerződéses újságírók/televíziós műsorvezetők adják, mint például Enrique Cerna, Jeff Renner és Lori Matzukawa. A CityStream egy régóta fennálló műsor a Seattle-i csatornán. 2019-ben a sorozat Emmy-díjat nyert a sport kategóriában a Speciális Olimpia USA-beli játékok egyik epizódjáért.

Polgári koktél[szerkesztés]

A Polgári koktél a Seattle Channel és a Seattle City Club közös produkciója.[8] A műsor helyi, gyakran kormányon lévő közéleti személyiségeket hív meg, akik részt vesznek a műsorvezető által vezetett beszélgetésben élő stúdióközönséggel, főként a Seattle környéki közösség tagjaival. A résztvevőknek díjat kell fizetniük a Polgári Koktél rendezvényen való részvételért, amelyet szezonbérletként vagy egyénileg osztanak ki. A forgatás helyszíne változó. A figyelemre méltó epizódok közé tartozik a "Seattle: Dying or Trying...and Changing" és a "Civic Cocktail: City Council Election Analysis + How Voters Shape Seattle". Minden műsorban van egy kérdés és válasz szegmens, amely lehetővé teszi a seattle-i lakosok számára, hogy a vita témájával kapcsolatos kérdéseket feltehessenek a vezetőknek és a panel előadóinak. A Civic koktélt minden hónapban rögzítik februártól júniusig, valamint októbertől novemberig.[9]

Város Belül Kívül[szerkesztés]

A Város Belül Kívül házigazdája Brian Callanan, aki 2000 és 2011 között a Q13 FOX riportere és híradója volt.[10] A műsornak hetente vannak vendégei, akik rávilágítanak a helyi problémákra és oktatási vitát folytatnak. Ez egy heti 30 perces program, amely helyszíni tudósításokból/interjúkból és stúdiórészletekből áll. A műsor vendégei közé tartozik Joshua Baba, Tara Moss és Ashley Archibald.[11]

A City Inside Outnak van egy tanácsi kiadása, ahol helyi törvényhozók és politikusok beszélgetnek Brian Callanan műsorvezetővel.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Find your Prism TV channel lineup | CenturyLink. www.centurylink.com. (Hozzáférés: 2021. január 15.)
  2. Policies | seattlechannel.org. www.seattlechannel.org. [2020. február 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. február 18.)
  3. Q&A with Nancy Guppy as she celebrates a decade of covering Seattle’s art & music scene. artbeat.seattle.gov. (Hozzáférés: 2020. január 31.)
  4. Nominations & Recipients (amerikai angol nyelven). NATAS Northwest. (Hozzáférés: 2020. január 31.)
  5. Art Zone: Parisalexa performs "Ballin'" | seattlechannel.org (angol nyelven). www.seattlechannel.org. (Hozzáférés: 2020. január 31.)
  6. KING5 Seattle News | Almost Live Reunion, 2007. december 23. [2007. december 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. február 17.)
  7. Kapahi: Nancy Guppy, ’82, finds new artistic outlet after ‘Almost Live!’. UW Magazine — University of Washington Magazine. (Hozzáférés: 2020. január 31.)
  8. A Nonpartisan 501(c)(3) Nonprofit Organization - Seattle CityClub (amerikai angol nyelven). SeattleCityClub. (Hozzáférés: 2020. január 31.)
  9. Civic Cocktail: Connecting Residents & Leaders - Seattle CityClub (amerikai angol nyelven). SeattleCityClub. (Hozzáférés: 2020. február 18.)
  10. Home (amerikai angol nyelven). Brian Callanan. (Hozzáférés: 2020. január 31.)
  11. City Inside/Out: Summer Headlines | seattlechannel.org (angol nyelven). www.seattlechannel.org. (Hozzáférés: 2020. január 31.)

További információk[szerkesztés]