Schwerer Wehrmachtschlepper

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
schwerer Wehrmachtschlepper
Típus féllánctalpas teherautó
Fejlesztő ország  Harmadik Birodalom
Harctéri alkalmazás
Gyártó Büssing
Gyártási darabszám 825
Háborús részvétel második világháború
Általános tulajdonságok
Személyzet 2 fő
Hosszúság 6,92 m
Szélesség 2,5 m
Magasság 2,07 m
Tömeg 13,5 t
Páncélzat és fegyverzet
Páncélzat 6-15 mm
Elsődleges fegyverzet alváltozattól függ
Másodlagos fegyverzet MG 42 (Panzerwerfer 42-nél)
Műszaki adatok
Motor Maybach HL 42 TRKMS 6 hengeres benzinmotor, 75kW, üzemanyagtartály 240 l
Felfüggesztés laprugó és torziós rugó
Sebesség úton27,4 km/h
Fajlagos teljesítmény 100 LE
Hatótávolság 300 km

A schwerer Wehrmachtschlepper (magyarul: nehéz Wehrmacht-vontató) vagy röviden sWS egy német gyártmányú féllánctalpas vontató volt, amit a második világháborúban alkalmaztak különféle feladatkörök betöltésére 1943 és 1945 között. A páncélozatlan típusokat ellátó járműnek és vontatónak használták. A félig páncélozott változatot légvédelmi, a teljesen páncélozottat pedig egy 10 csövű rakétavető (Nebelwerfer) szállítására használták. Valamivel kevesebb, mint ezer darab készült belőle a háború végéig, de a gyártás folytatódott a háború után némi módosítással a csehszlovákiai Tatra gyárban.

Történet[szerkesztés]

A Heereswaffenamt 1942. május 7-én adott megrendelést egy új nehéz féllánctalpas vontató kifejlesztésére. A hivatal által támasztott követelmények szerint az új járműnek rendkívül egyszerűnek, könnyen és olcsón gyárthatónak kellett lennie. A követelményrendszer fontos része volt még, hogy legalább 3 tonna teher szállítására illetve 6 tonna tömegű eszközök vontatására is képesnek kellett lennie. A jármű kifejlesztésére valamint a megrendelt 7484 darabos széria legyártására maximálisan két év állt a megbízást elnyerő Büssing-NAG vállalat rendelkezésre. A tervek szerint a gyártást 1943 tavaszán kellett volna elkezdeni átlagosan havi 150 vontató megépítésével. A fejlesztés azonban lassan haladt, és később a gyártás is csak nehezen indult be. Az első öt példány 1943 decemberében gördült ki a Büssing-NAG vállalat berlini gyártósoráról. A Büssing-NAG a fejlesztés során az új öt tonnás vontatót (Zgkw. 5t neuer Art) a korábbi öt tonnás Sd.Kfz. 6 és három tonnás Sd.Kfz. 11 féllánctalpasok illetve más kevésbé ismert járművek felváltására tervezték. A korai típusok teherautó-szerű, páncélozatlan kabinnal készültek, hasonlóan a korai Sd.Kfz. féllánctalpas csapatszállítókhoz. A csehszlovákiai Tatra gyár is becsatlakozott a gyártásba, de a két gyár együttesen mindössze 825 járművet épített. A Tatra a háború után T809 néven folytatta a gyártást.

Az sWS végül is túlteljesítette a Heereswaffenamt követelményrendszerét: terhelhetősége elérte a négy tonnát, vontató kapacitása pedig nyolc tonna volt. Habár a figyelemre méltó teljesítmény mellé hihetetlen lassúság párosult: a vontató országúti sebessége nem érte el az óránkénti 28 kilométert. Hiányossága ellenére az sWS rendkívül megbízható típus volt és lényegében ez a jármű tekinthető a német féllánctalpas vontató fejlesztés csúcsának.

1944 közepétől az sWS-t páncélozott vezetőfülkével kezdték gyártani, hogy fokozzák a személyzet védelmét. A páncélzat 6-15 milliméteres, különböző szögben döntött acéllemezekből épült fel. Ez a változat az sWS Gepanzerte Ausführung elnevezést kapta.

Mivel az sWS nagyon jól bevált, a Wehrmacht alkalmasnak látta többféle feladatkör ellátására. Ezáltal többféle alváltozata is készült a járműnek. Az egyik legjelentősebb és legnagyobb példányszámban készült változat egy önjáró légvédelmi löveg volt. Az sWS platójára egy 3,7 cm-es FlaK 43/1 típusú légvédelmi löveget építettek. A FlaK 43-as a korszak legmodernebb gyorstüzelő légvédelmi lövege volt: tűzgyorsasága elérte a 180-250 lövés/percet, hatásos lőtávolsága pedig a 6500 métert. A 3,7 cm FlaK 43 auf sWS hivatalos elnevezésű jármű eleinte páncélozatlan, majd 1944 nyarától páncélozott vezetőfülkével készült. Az sWS légvédelmi lövege 0,56 kg-s repesz-romboló lövedékei és nagy tűzgyorsasága révén nem csak légelhárításra, hanem az ellenséges gyalogság pusztítására is kiválóan megfelelt.

Az sWS féllánctalpas vontatónak volt néhány egyedi, rögtönzött változata, amiket a harctéren módosítottak vagy fegyvereztek fel. Az egyik ilyen a 2 cm FlaK 38 vierling auf sWS, amely a 2 cm-es négycsövű FlaK 38-assal volt felfegyverezve. Ebből a típusból valószínűleg csak 1-2 darab készült.

A Pz.Wf. 42 auf Maultier típusú önjáró rakéta-sorozatvető sikerén felbuzdulva 1944 végére kifejlesztették az sWS hasonló feladatkörű változatát. A jármű teljes egészében páncélozott volt. A páncéltest hátsó részére egy 270 fokban körbe forgatható 10 csövű 15 cm-es Nebelwerfer 42 típusú rakéta-sorozatvetőt építettek. A fegyvert -5 és +45 fokos tartományban lehetett irányozni. A sorozatvetőhöz 27 darab rakétagránát tartozott, amelyet a küzdőtér belsejében tártoltak. A Pz.Wf. 42 auf sWS-nek létezett egy lőszerszállító változata is, amely gyakorlatilag csak annyiban különbözött a széria járművektől, hogy hiányzott róla rakétavető-torony. Mindkét változat rendelkezet egy MG 42 típusú géppuskával, amelyet a küzdőtérben tároltak.

Készültek tervek egy 8,8 cm-es önjáró páncéltörő-löveg (8,8 cm KwK auf sWS) és egy, az Sd.Kfz. 251-es lövészpáncélos leváltását célzó csapatszállító változat kifejlesztésére és gyártására, ám ezek végleg a rajzasztalon maradtak.

Harci alkalmazás[szerkesztés]

Az sWS-t széleskörűen alkalmazták a háború utolsó hónapjaiban, szinte valamennyi alakulat-típusnál megtalálhatóak voltak. Fő feladatuk a vontatás illetve a szállítás volt. A légvédelmi változatot többnyire a páncélos- és a páncélgránátos hadosztályok légvédelmi osztályaihoz (Flak-Abteilung) osztották be más hasonló kategóriájú eszközökkel egyetemben.

A rakétás sWS-ekből önjáró rakéta sorozatvető osztályokat (Werfer-Abteilung) illetve ezredeket (Werfer-Regiment) szerveztek, melyeket rendszerint a páncéloshadosztályok alárendeltségébe utaltak. Az sWS rakéta-sorozatvetős változatából viszonylag kevés készült, így azokat a Pz.Wf. 42 auf Maultier típusú önjáró rakéta-sorozatvetőkkel együttesen alkalmazták a fent említett alakulatoknál.

Páncélzat[szerkesztés]

Vastagság/Dőlésszög Homlok Oldal Hátsó Tető
Lövegpajzs (csak Flak 43) 10 mm nincs nincs nincs
Felépítmény 15 mm/30° 12 mm/8° 8 mm/30° 6 mm/87°
Test 15 mm/15° 12 mm/15° 8 mm/0° 6 mm

Változatok[szerkesztés]

  • sWS Gepanzerte Ausführung - páncélozott kabinnal ellátott változat
  • 2 cm FlaK 38 vierling auf sWS - 2 cm-es légvédelmi löveggel felfegyverzett változat
  • 3,7 cm FlaK 43 auf sWS - 3,7 cm-es légvédelmi löveggel felfegyverzett változat
  • 15 cm Pz.Wf.42 auf sWS - rakéta-sorozatvetővel felfegyverzett változat

Források[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Schwere Wehrmachtschlepper című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.
  • Chamberlain, Peter, and Hilary L. Doyle. Thomas L. Jentz (Technical Editor). Encyclopedia of German Tanks of World War Two: A Complete Illustrated Directory of German Battle Tanks, Armoured Cars, Self-propelled Guns, and Semi-tracked Vehicles, 1933–1945. London: Arms and Armour Press, 1978 (revised edition 1993). ISBN 1-85409-214-6
  • Spielberger, Walter J. Halftracked Vehicles of the German Army 1909-1945. Atlgen, PA: Schiffer, 2008 ISBN 978-0-7643-2942-5

Külső hivatkozások[szerkesztés]